Bodø/Glimt - FC Zurich 2-1

KJETIL KNUTSEN (53) har erobret den internasjonale arenaen, nå også vunnet sin første kamp i Europa League og mange mener han er klar for større oppgaver enn Bodø/Glimt. Det snakkes om interesse fra verdens største og mest attraktive liga.

Skulle han bli tilbudt jobben i klubben som akkurat nå ligger på fjerdeplass i Premier League - og takke ja - venter utfordringer han aldri har vært i nærheten av.

Synes Kjetil Knutsen at norske medier skaper sannheter ut av holdbare antakelser, er bakoversveis det beste han kan håpe på i England.

NÅR GLIMT-TRENEREN kritiserer norske medier for skriverier og kommentarer rundt Bodø/Glimts pengebruk i sommerens overgangsvindu, viser han en sårhet som er vanskelig å forstå. Samtidig gjør han seg selv og klubben en bjørnetjeneste. Bodø/Glimt er blitt en player nå, en maktfaktor i det norske hierarkiet. Gransket av stadig flere bør de lære seg å agere som en.

Les også: Dersom det virkelig stemmer at enkelte får slike fantasilønninger, så bør klubben forklare hvorfor

For det første har Bodø/Glimt brukt sommeren til å investere mer enn noen annen norsk klubb, noen gang.

For det andre har de tatt signeringsbonuser og lønninger til et nivå klubben aldri har vært i nærheten av.

Kan hende alt som er sagt og skrevet ikke er hundre prosent ned til den siste millionen, men at Bodø/Glimt er blitt en big spender er det ingen grunn til å diskutere.

Samtidig er det viktig å påpeke at det er klubbens penger, og at de bruker dem som de vil.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

KJETIL KNUTSENS ØMME tær er ingenting å ta med seg om Brighton & Hove Albion blir neste stoppested for Norges mest meritterte klubbtrener de siste sesongene. Da blir det mange gnagsår. Ifølge den offisielle ryktebørsen er Glim-treneren en av tre på lista til å overta etter manageren som ble kapret av Chelsea, Graham Potter (47).

Det nærmeste Knutsen har vært å kommentere den påståtte interessen er at han vet hva han har i Bodø.

Om det inkluderer det han kaller sannheten i norske medier vites ikke.

Men her skal han uansett få en sannhet til ettertanke for sarte sjeler, fra en som har bodd og jobbet i England i mange år:

Sammenliknet med engelske tabloider er norsk presse en søndagsskole.

Les også: Det kan bli et dyrt seriegull å tape

ER NORSKE MEDIERS omtale og vurderinger av Bodø/Glimts kjøpefest et problem for Kjetil Knutsen, bør han kanskje kaste inn håndkledet med en gang. Si takk, men nei takk om Brighton-jobben blir tilbudt.

Har Glimt-treneren problemer med at Nordlys, Avisa Nordland og nasjonale norske medier stiller spørsmålstegn ved sommerens spillertransaksjoner kan han gange det med hundre om Brighton blir neste stoppested, og The Sun, Mirror, Daily Mail og Northumberlands lokalaviser kaster seg over klubbens vurderinger, på og utenfor banen.

Føler han at norske journalister skaper sannheter ved siden av sannheten, er ikke hverdager med engelske presse et liv om nattesøvn står høyt på prioriteringslista.

Les også: Selv Idrettsgallaen må ha fått opp øynene nå

HØSTEN VIL VISE om sommerens Bodø/Glimt-investeringer er en suksess på kort sikt, det ser i hvert fall veldig bra ut i Europa League. To strake tap i Eliteserien tyder på det motsatte, og har kostet laget viktige poeng i kampen om Europa 2023.

Faller Bodø/Glimt utenfor der (topp tre, kanskje fire avhengig av cupmesteren) vil de to siste sesongenes kilde til den store veksten - pengene fra UEFA - tørke ut.

Dyre signeringer kommer gjerne med dyre lønnskostnader over tid, og Bodø/Glimt har tatt på seg forpliktelser de ikke hadde for ett år siden.

Har du først fått god råd og begynt å bruke penger som fotballklubb, har forbruket en tendens til å balle på seg.

Les mer fra Norsk debatt

DET ER INGEN umiddelbar fare med Bodø/Glimt og Kjetil Knutsen. De vet hva de driver med. De bruker pengene de har tjent på en måte de mener er riktig. Forskjellen fra tidligere er at suksess er krevende og gjerne kommer med kritiske spørsmål.

Når også de nærmeste stiller spørsmål ved pengebruken, lokalmiljøet, er det helt klart at tradisjoner og mavemål er flyttet på i Bodø.

Å bruke hodet før pekefingeren er ofte en god idé.