Gå til sidens hovedinnhold

Bruker pensjonistene som syndebukker for å skjule ubehagelige sannheter

- Det er ikke bare uansvarlig, det er ren ansvarsfraskrivelse å ikke grundig redegjøre for migrasjonskostnader og utfordringene det medfører i perspektivmeldingen, skriver Marius Nilsen (Frp).

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

12. februar presenterte regjeringen perspektivmeldingen - det årlige forsøket på å se inn i krystallkulen og forsøke å stadfeste de drivende faktorene i årene som kommer.

Regjeringen er meget opptatt av antallet eldre og kostnadene de representerer. Finansminister Jan Tore Sanner var ute og ga pensjonistene skylden for økonomiske utfordringer, i år som i fjor.

Les også: Sanner bruker Trump-metoder når han påstår at innvandring er lønnsomt

Av ideologiske grunner, eller muligens på grunn av manglende kunnskap, har regjeringen derimot prestert å ikke nevne en av de største driverne for statens utgifter - nærmere bestemt innvandring og migrasjon, som en viktig post.

Det er ikke bare uansvarlig, det er ren ansvarsfraskrivelse og «skylappolitikk» å ikke grundig redegjøre for migrasjonskostnader og utfordringene det medfører i perspektivmeldingen.

Uavhengig hva man mener om innvandringspolitikk og antallet man skal ta imot i Norge, så må både både negativ og positiv informasjon bli lagt frem.

Skylder på pensjonistene

Noe som bør informeres om er det faktum at de vedtatte 3500 kvoteflyktningene for 2021 nullstiller årets skatteinnbetaling til over en halv million gjennomsnitt-nordmenn.

500 000 nordmenns innbetalte skatt i år er regningen på vedtatte kvote, og allikevel finner ikke regjeringen det verd å fremheve i perspektivmeldingen, bortsatt fra i noen få bortgjemte setninger. Regjeringen og Sanner skylder istedenfor på pensjonister og for mange kostbare eldre.

Les også: Du driver med skyggeboksing, Helgheim

Perspektiver og fakta må på bordet for å ta gode beslutninger, om alle emner. Partier som ikke klarer å formidle, eller enda verre ikke forstår framtidige utfordringer, vil aldri klare å stake ut en god kurs for landet. En kurs som muliggjør fortsatt velferdsstat og muligheten til å hjelpe der det trengs.

Det er ikke en regjering verdig å underspille noe så viktig i perspektivmeldingen. Det er like bak mål som å diskutere Norges utenrikspolitikk og forsvarspolitikk, uten å ta med NATO - altså et ganske ufullstendig bilde.

Jeg vet ikke hva som er verst. Om det var grunnet i inkompetanse og uvitenhet at regjeringen velger å feie de faktiske forhold under teppet og bruker pensjonistene som salderingspost og syndebukker.

Men resultatet av denne strategien utspiller seg for full scene i disse dager, hvor regjeringen kjemper med nebb og klør mot en mer levelig pensjon til landets eldre, og hvor utsagn og argumenter om store finansielle merutgifter med økt pensjon sitter løst, mens andre poster som migrasjon underspilles helt ut.

Hele kostnadsbilde må tas i betrakning

Frp forventer at hele kostnadsbildet for Norge tas i betraktning framover og at regjeringen slutter å skylde og skyte på pensjonistene alene for de framtidige utfordringene ved statsfinansene.

Flere av utfordringene er selvpåført og kommer fra korttenkte beslutninger som planer om tredobling av CO2-avgifter, høy migrasjon, titalls milliarder til bistand uten sporbar effekt, sløseprosjekter som «stortingsgarasjen», milliarder til kulturrådet og mye, mye mer.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Enhver pensjonist, ja - enhver borger som ønsker å få fram det fulle og hele bildet, og som mener ideologisk tåkelegging er både umusikalsk og intellektuelt sløvt, bør se til Frp.

Ikke stem på de som bruker dere som skyteskive for å dekke over egen feilslått politikk.

Kommentarer til denne saken