Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet må slutte å skylde på alle andre for det de ikke klarer

Skal byrådet bli tatt alvorlig, og få med seg velgerne, må de slutte med fantasimål.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Viser til artikkelen der det fremgår at miljømålene som Oslo har vedtatt ikke kan nås på den tiden som er satt. Målet var 95 prosent utslippsreduksjon innen 2030.

Hvis alt går bra blir det kanskje 30 prosent.

Dette er saken: Oslo er ikke i nærheten av å nå egne klimaløfter - nå krever de at staten skal hjelpe

Men det er ikke byrådets feil, må vite. Nei, det er regjeringen, som ikke har fjernet barrierer. Det vil si ikke innført økt skatt på alt som har med bil å gjøre, og at det fortsatt er gratis å parkere på jobben.

I tillegg er det Miljødirektoratets tall feil. De har gjort det bedre enn tallene viser, påstås det.

Enkelt å skylde på andre

Hvorfor er det så vanskelig å forstå at oppsatte mål er urealistiske? Både av praktiske og økonomiske hensyn?

Hvorfor påstås det at tall og data fra andre enn MDG (de er motoren i dette) alltid er feil, når det viser en annen «sannhet» enn det byrådet mener er miljøresultatene?

Det er ikke første gangen de påstår at tall og data er feil. Det har nærmest blitt en regel når tall og data viser noe annet enn de selv påstår.

Hvorfor er det alltid andres skyld at de ikke klarer å nå målene sine?

Enkelt sagt: Det er urealistiske mål. Det finnes ikke penger og praktisk mulighet til å oppnå det de sier at de vil gjøre.

Gjennomskuet av velgerne

I tillegg øker kollektivprisene. Byrådet er ikke i nærheten av å nå den tidligere nevnte «miljøsatsingen», der lavere kollektivpriser var en viktig del. Men det er vel andre sin skyld, det også.

Hvor lang tid skal det gå før byrådet, med MDG i front for miljøtiltak, skal forstå at vi som er velgere for lengst har gjennomskuet at det er idealisme, og mangel på realisme?

Les mer fra Norsk debatt

Skal de få oss, folk i gata, til å ta det de sier alvorlig og at vi mer aktivt blir med på innføring av diverse miljøtiltak, - ja - da må de slutte med fantasimål. De må slutte med å nærmest alltid å skylde på andre for det de ikke klarer. De må slutte med å si at data og tall fra for eksempel Miljødirektoratet, og andre anerkjente kilder, er feil.

Men det ser ikke ut som det er aktuelt. Nei, isteden er det den samme gamle leksa. På nytt og på nytt.

Kommentarer til denne saken