Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Det var dypt rørende, og satte i gang følelser hos de fleste av oss. Danmarks største stjerne, Christian Eriksen - en av verdens beste fotballspillere - lå i bakken. Han var ikke stygt takla. Men hjertet hadde stansa å slå.

Kaptein Simon Kjær oppfatta situasjonen imponerende fort, og samla sitt lag. Aldri har det vel vært mer bevegende - og mer passende - å se spillerne på et fotballag holde om hverandre.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Nå handla det om mye mer enn fotball. Men det som inntraff på tribunene - og helt sikkert rundt i millioner av TV-stuer - beviser at Pave Paul II hadde helt rett da han i en preken sa: «Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste.»

Paven siterte egentlig den legendariske Liverpool-treneren Bill Shankley. Originalen går sånn:

«Some people believe football is a matter of life and death; I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.»

Her kan du lese flere kommentarer fra Arild Rønsen

Om jeg får lov til å være smått høytidelig, er gårsdagen også bevis på folkets skaperkraft. For hvordan lager man et slagord ut av «Christian Eriksen»? Det er ikke akkurat som «Norge ut av NATO»!

Så oppstår det bare, helt spontant. Som en slags mumling mellom langsidene. Det blir etter hvert til verdens vakreste kor. Sibelius burde ha skrevet partituret!

Finland: «Christian»! Danmark: «Eriksen»!

Christian Eriksen ser heldigvis ut til å være i livt, i gode hender. Men det lå i korta at Danmark kom til å tape. Når slapp Kasper Schmeichel sist gang inn en løs heading, midt på keeper? Var Pierre-Emile Højbjerg utsett til å være Danmarks straffe-eksekutør for å sende ei lompe rett i armene på Finlands keeper?

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt

Fotballfamilien gråter med Danmark i dag. Og puster letta ut. Men kom ikke her å si at fotball bare er fotball.