Manchester City - Real Madrid 4-3

DET KUNNE VÆRT avgjort etter 25 minutter, og spør du Pep Guardiola burde det vært det også. Så mye bedre var Manchester City. Så defensivt svake var Real Madrid. Men overtak handler først og fremst om å sette sjansene, og gjør du ikke det vil du alltid være i trøbbel i en semifinale i Champions League.

Så gode er nemlig disse lagene.

Selv når de spiller dårlig.

Det skal ikke mer enn et øyeblikk til, eller en spiller som Karim Benzema.

At mål preger fotballkamper, vet alle.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

FRA ET DEFENSIVT ståsted var årets første semifinale svarte natta. Intet mindre. Det var forsvarsspill på sitt verste fra begge lag. Feil man sjelden ser ble gjentatt og kom på løpende bånd, og konsekvensen var sju scoringer.

Det kunne vært mer, bare så det er sagt.

Med litt mer flytt kunne Manchester City fort scoret det dobbelte.

SAMTIDIG VISTE DENNE kampen hvorfor trenere og fagfolk snakker om viktigheten av årvåkenhet, balanse og struktur i forsvarsspillet. Hvorfor du ikke kan gjøre en eneste feil uten å bli straffet. Hvorfor du ikke kan slå ut med armene når en lagkamerat gjør en feil på motsatt side av banen, selv ikke når det er midt i banen.

Det skjedde på Etihad denne kvelden, den ene feilen tok den andre.

Det var på mange måter kampen der svakt forsvarsspill avslørte hvor bra en fotballkamp kan bli når det spilles dårlig.

ELLER FOR Å si det på en annen måte, hvor grådige verdens beste fotballspillere blir når du gir dem lillefingeren, uavhengig av hvor det skjer i banen. Så giftig kan det være på det øverste nivået. Appetitten på å score mål er voldsom.

Når ferdighetene går hand i hand med glupskheten blir karer som Kevin De Bruyne (1-0), Gabriel Jesus (2-0), Karim Benzema (1-2 og 3-4), Phil Foden (3-1), Vinicius (2-3), og Bernardo Silva (4-2) gitt det de alltid søker, den lille plassen de trenger for å levere.

Det er ikke mer som skal til.

Blir døra først satt på gløtt, er den av hengslene i neste øyeblikk.

Når defensive feil utløser offensiv briljanse er Champions League på sitt beste.

FOTBALLKAMPER SOM LØPER løpsk, har en sjelden underholdningsverdi. Du hører alltid fagfolk si det er bedre å vinne 4-3 enn 1-0. Vel, her ble det 4-3. Og summen av det, når analysen er gjort, er at konsekvensene av det som var skremmende dårlig var det som løftet kampen til et sjeldent høyt underholdningsnivå.

Kall det et paradoks, men sånn er det.

Les mer fra Norsk debatt

MANCHESTER CITY VAR i finalen i fjor, men har aldri vunnet verdens største klubbturnering. Det plager klubbens stolthet, og noen sier det preger dem. Real Madrid har 13 trofeer i skapet hjemme på Santiago Bernabeu. Det gjør dem sterke i troen på nummer 14.

Om en uke er det returkamp i Madrid, og det eneste tipset er helgardering.

I kveld er det mer England mot Spania, eller Liverpool-Villareal som kampen heter - avspark klokka 21.00.

God fornøyelse.