Jeg har fått meldinger om et skriv som går ut til skoler og barnehager nå i juni. Skrivet er delt i flere lukkede grupper i sosiale medier og jeg deler det her:

Det er hentet fra gruppen «Samfunnsengasjerte pakistanere». Skrivet som spres er et ferdigskrevet skjema beregnet for dem som vil ta barna ut av undervisning som inkluderer Pride.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Skrivet fikk over 230 likes og nesten alle i kommentarfeltet er takknemlige for tiltaket. Dette er en gruppe med 12.000 medlemmer hvorav flere er oppegående og kjente mennesker.

Dette bilde viser hvordan noen vil gjennomføre hjemmeskole om skolen ikke «respekterer» familiens ønske:

Bør følge med

Jeg ser i kommentarfeltet at noen av fått avslag på fritaket. Likevel er jeg bekymret for at noen skoler har berøringsangst eller befinner seg i en blindsone når det kommer til at enkelte minoriteter også kan hate andre minoriteter.

Kunnskapsministeren Tonje Brenna bør følge med her. I dag kan det være fritak fra Pride, i morgen kan det vær nytt fritak fra vitenskap eller evolusjonen.

Hva blir det neste på pensum som skal få fritak på grunn av religion?

Har Utdanningsetaten eller Utdanningsdirektoratet en oversikt over hvor mange slike fritak som er sendt inn? Og er de innenfor lovverket?

Har skolen verktøy til å håndtere dette?

Har skolen noe verktøy for å jobbe med familier som setter religion foran kunnskap og læring?

Ansvarsløst

Heldigvis er det en som er litt mer fornuftig og skriver et godt innlegg:

Vedkommende har fått cirka 100 likes i skrivende stund.

Så kommer det imidlertid en kommentar fra en radikalt religiøs person. Han får selvsagt mer likes enn innlegget og mye støtte:

Det er veldig få som snakker denne mannen imot. Og det er altså flere profilerte mennesker i gruppa, som definitivt har en oppgave om å snakke om integrering.

Oppskriften på parallelle samfunn

Mye av det jeg nå ser i lukkede miljøer var ting jeg også før terroren i fjor. De er ikke lengre opptatt av å skjule sitt hat.

Det bare å se hvordan en rekke norske konvertitter jobber med å spre islam. Slik bygger de parallelle samfunn.

Motstanden mot demokratiet og menneskeskapte lover er stor, og 17. mai og jul er haram.

Les flere kommentarer fra Sarah Gaulin

Jeg trodde vi skulle ha mer toleranse og mer åpenhet etter terroren i fjor. Nå har jeg dessverre sett bevis på det motsatte.

Og skjermdumpene viser avstanden mellom det som blir sagt utad og det som prekes på i lukkede fora. Dette blir et ekkokammer som kan bli farlig over tid.

En versjon av innlegget ble først publisert på skribentens Facebook.