Gå til sidens hovedinnhold

De kaller meg fremmedfrykter, rasist, hjerteløs og egoist

I debatter om innvandring og som medlem i Fpu generelt, er dette bare noen få eksempler på hva jeg blir møtt med, skriver Karoline Skjæveland.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Det er utrolig lett å bli lurt av de store overskriftene i avisene. Innvandring er en av hjertesakene til Frp og gjerne også den saken vi får mest kritikk for.

Men er det egentlig noen i opposisjonen som har satt seg inn i hva Frp faktisk står for?

50 er ikke nok

Det siste året har vi levd i en verden preget av korona. Midt oppi alt dette kom krisen i Moria-leiren - en flyktningleir i Hellas hvor store deler ble brent ned, og hvor det er svært dårlige forhold.

Vår regjering valgte å ta imot 50 personer fra denne leiren. Da er mitt spørsmål: Hvor forsvarlig er det å hente 50 flyktninger til Norge, når det er 20.000 flyktninger som sliter i hjerteskjærende forhold?

Hvorfor velger vår regjering å bruke penger på å hjelpe 50 personer, når vi kan bruke samme beløpet på å bygge opp sterkere og bedre flyktningleirer - og med det hjelpe flere personer- samt bidra til at mer enn 50 personer får en tryggere hverdag?

Fordommer

Norge tar imot om lag 2000-3000 kvoteflyktninger i året. I verden er det i overkant av 70 millioner mennesker på flukt. Ufattelig mange av disse risikerer livene sine for å komme til Europa. Og det er på grunn meninger rundt dette at Frp høster mye av sin kritikk.

Under flyktningkrisen for noen år siden ble det spredt grusomme bilder på sosiale medier av barn som mistet livet på reisen til Europa - med håp om et bedre liv.

Frp fikk høre: «Er det ikke dette dere vil? Dere vil jo ikke ha flyktningene her uansett».

Tvert imot, dette er grunnen til at vi vil avvikle asylsentre i Norge og heller innføre lokale sentre i land som sliter med fattigdom, krig, sult og forfølgelse.

Selv ble jeg sønderknust av å se bilder av barn fra Moria som levde under forferdelige forhold, men i en verden preget av korona er vi nødt til å tenke på hva som er forsvarlig. Å hjelpe 50 tilfeldige av 20.000 mennesker, og samtidig risikere importsmitte er ikke forsvarlig i mine øyne.

Vi kan hjelpe flere

Ja, vi er det partiet som ønsker å føre strengest innvandringspolitikk. Men, det folk har problemer med å se er at dette er en humanitær og bærekraftig løsning.

Statistikk viser oss at i stedet for å fly 500 flyktninger til Norge, kan vi bruke samme beløp av penger til å hjelpe 760 000 flyktninger til lokale flyktningleirer i nærområdene der de er fra. På trygg avstand fra krigsområder.

Nei, de kommer ikke til nyoppussede leiligheter med varmekabler i et av verdens rikeste land. Men de er trygge, de får mat og vann, og Norge har muligheten til å hjelpe langt flere enn kun 2000 kvoteflyktninger. Eller i denne sammenheng: 50 moriaflyktninger.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Jeg ser på dette som en vinn-vinn situasjon, både for Europa og for flyktningene. Videre er jeg stolt av innvandringspolitikken Frp fører.

Vi er et parti som fører en rettferdig innvandringspolitikk. Den er streng, men fornuftig. Det er en politikk jeg har troen på og kommer til å fortsette å stå for.

Kommentarer til denne saken