Gå til sidens hovedinnhold

Den dårligste CL-manageren i Uniteds historie

Champions League er i ferd med å bli et mareritt for Ole Gunnar Solskjær. Han bør snarest slutte å drømme.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

YOUNG BOYS-MANCHESTER UNITED 2-1:

FOR TI OG en halv måned siden tapte Manchester United 2-1 for Basaksehir i Istanbul, et nederlag som kostet dem veien videre fra gruppespillet i Champions League. Da var det forsvarsorganiseringa som fikk gjennomgå.

Mot sveitsiske Young Boys ble Ole Gunnar Solskjær påført et nytt sviende 2-1-nederlag i Europa.

På elendighetsskalaen var det Istanbul ganger ti.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

MANDAG KVELD SNAKKET Manchester Uniteds norske manager om å vinne Champions League 2021/2022. Etter tapet i Bern er også dette gruppespillet i fare. Det lå i kortene i en kamp der Manchester United ble stadig feigere, og som ble gitt bort da Jesse Lingard serverte hjemmelaget en ferdigscoret pasning fem minutter på overtid.

Hadde det vært uflaks kunne man kanskje latt det passere som en trykkfeil.

Slik kampen ble spilt, der Manchester United prøvde å redde et poeng etter Aaron Wan-Bissakas røde kort (35), var det en av Ole Gunnar Solskjærs største fiaskoer som sjef på Old Trafford.

ENDA VERRE, OM det finnes noe mer pinlig enn å tape en fotballkamp på denne måten, var de tilsynelatende manglende forberedelsene. På kunstgresset i Bern slet Manchester United med å holde seg på beina. Gang på gang sklei spillerne og gikk i bakken.

Greit at det ikke spilles på ugress i Premier League, men når så mange mister fotfestet så ofte handler det om mer enn bare tilfeldigheter.

Hvordan Paul Pogba så ut der han mistet ballen gang på gang, tror jeg ikke Ole Gunnar Solskjær en gang orker å tenke på.

Les også: Hadde Ronaldo løyet på alderen ville han blitt trodd

DA CRISTIANO RONALDO ga Manchester United 1-0 (13) var alt på stell i Bern. Da bortelaget ble redusert til ti mann var det som om all fotballfaglig fornuft forsvant. Manchester United fikk skrekken, inviterte Young Boys inn i kampen, og da Ole Gunnar Solskjær begynte å forandre på mannskapet byttet han laget stadig dårligere.

Han snakket om belastningen på spillerne, og brukte West Ham borte til helga som argument.

Den kampen spilles først søndag klokka 15.00.

Hadde Young Boys-Manchester United blitt spilt i morgen (torsdag) ville det vært et relevant tema for å ta av Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes etter 72 minutter.

Slik kampen ble spilt på Manchester Uniteds banehalvdel, var det et risikoprosjekt som gikk i potta.

Les flere kommentarer av MortenP

ETTER WAN-BISSAKAS røde kort prøvde Manchester United å holde på det de hadde (1-0). Det er i og for seg greit selv om det var nitrist. Da Young Boys utliknet fortsatte de i samme stilen.

Det faktum at Manchester United ikke gjorde synlige forsøk på å vinne, men heller la seg dypt for å forsvare det ene poenget, er også det som møtes med mest kritikk.

Selv med ti mann må du prøve.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har tapt sju av de elleve kampene han har ledet Manchester United i Champions League. Det er desidert dårligst i klubbens historie. Ifølge OptaJoe har 13 prosent av Manchester Uniteds samlede tap i turneringa (7/54) kommet på hans vakt. Til sammenlikning tapte forgjengerne Louis van Gaal og José Mourinho seks av tjue kamper.

Det er en skrekkelig statistikk, og tall som får kritikerne til å snakke stadig høyere om manglende taktiske ferdigheter.

For Ole Gunnar Solskjær er det siste et tilbakevennende tema.

Les mer fra Norsk debatt

ER DU MANAGER i Manchester United finnes det ingen frikvarter. Og du må respondere på fiasko med suksess. Sånn sett blir West Ham borte en gigantisk fotballkamp for Ole Gunnar Solskjær.

Tapet i Bern var en pinlig affære, selv med ti mann i 55 minutter.

Ønsker han å holde ulveflokken på avstand tåler han ikke ett til.

Kommentarer til denne saken