Den nye regjeringen vet ikke hvem vanlige folk faktisk er, selv om det nå visstnok er «deres tur».

I den forbindelse har jeg tatt et dypdykk i Hurdalsplattformen for å prøve å finne ut hvem som egentlig er «vanlige» og hvem som er de de uønskede «uvanlige».

Før valgkampen bodde vanlige folk i Alta og på Andøya. Senterpartiet skulle redde både sykehus og forsvarsbase. Etter Senterpartiets første løftebrudd i det nye regjeringssamarbeidet, var ikke innbyggerne der vanlige folk lenger.

Så da er det tydeligvis ikke deres tur.

Dette er «vanlige folk»

Vanlige folk sies også å være de som ønsker et strengt regulert taximarked med høye priser og liten fleksibilitet. Derfor skal den nye regjeringen reversere taxireformen som motvirket dette.

Vanlige folk har tydeligvis heller ikke barn, eller går på skole i store kommuner. Derfor skal inntektssystemet til skolene endres slik at store kommuner får mindre, og mindre kommuner får mer. Mindre penger til dem som trenger det mest der altså.

Ifølge den nye plattformen bor heller ikke vanlige mennesker i byer. Under overskriften «En bedre distriktspolitikk», er det 552 ord, mens under den svært lite ambisiøse overskriften «Bypolitikk» er det kun 188 ord.

Vanlige folk klarer heller ikke å oppnå karakteren fire i praktisk matematikk før de blir lærere. Derfor må dette relativt lette kravet for å komme inn på lærerhøyskolen fjernes.

Vanlige folk vil visst også gå på Høyskolen i Nesna, noe som er litt rart siden den ble lagt ned fordi den nesten ikke hadde studenter. De ansatte har også dratt sin vei.

Her kan du lese flere kommentarer av Mahmoud Farahmand

Vanlige mennesker ønsker ikke synlig politi i gatene eller politi som kan sikre dem mot svindel på nett. Men lensmannskontorer med korte åpningstider. Derfor skal regjeringen gjenåpne 20 av kontorene slik at ressursene brukes mer på sivile kontoransatte enn på å bekjempe kriminalitet og skape trygghet.

Nå er det også vanlige folks tur til å betale litt mer for elbilen, men regjeringen har foreløpig ikke bestemt seg for om vanlige folk skal betale litt mer for bensinen. Kanskje utreder de om sjåfører som kjører bensinbiler er vanlige nok?

Les også: Her er mirakelkuren mot mirakelmenn

Vanlige folk jobber i hvert fall IKKE med PR og kommunikasjon, og den såkalte svingdøren mellom politikk og PR har ingen plass i politikken, ifølge Sp-leder Vedum. Unntaket er dersom Sp trenger denne kompetansen, da blir de vanlige nok til å få jobb i Finansdepartementet.

Vanlige folk er ikke ungdom som skal velge skole selv, vanlige ungdommer liker visst å få mindre valgfrihet. Derfor skal regjeringen fjerne ordningen med fritt skolevalg.

Vanlige folk vil heller ikke velge hvor de vil ha behandling selv når de er syke, derfor skal fritt behandlingsvalg avskaffes.

Les mer fra Norsk debatt her

Vanlige mennesker ønsker kun å kjøre tog med statseide selskaper, derfor skal jernbanereformen reverseres og konkurransen fjernes.

Vi er heldige som har fått en regjering som kan fortelle oss hvem vanlige folk er, nå som det endelig er «vår tur».

Vi får heller leve med at definisjonen på «vanlig» kan virke litt flytende, og at vi uten forvarsel risikerer å gå over til å bli uvanlige og uønskede.