Gå til sidens hovedinnhold

Derfor trekker Liberalistene velgere fra Frp

Iveren etter å bli spiselig har blitt så stor at Frp har nå blitt en del av det etablerte handlingslammede politiske miljøet.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Frp er i fritt fall med 7.5 prosent på meningsmålingene og mange medlemmer har gått til andre partier. Tidligere Frp-velgere sitter nå på gjerdet for å finne ut av hvem de nå skal stemme på.

Frp var et parti som bestod av flere fløyer, men den dominerende populistiske fløyen har for lenge siden jaget på dør flere personligheter som representerte viktige fløyer i partiet. Den liberalistiske fløyen forsvant ved Bolkesjø. Andre har fulgt i kjølvannet.

Les også: Du skal ikke føle fødepress fordi Erna Solberg er økonomisk uansvarlig

Lovnader ble glemt

De som har stemt på Frp for å få ned statlig sløseri har all grunn til å være skuffet. Frp har i regjering sammen med Høyre satt rekord i økte offentlige utgifter hvert eneste år. Lovnaden deres om å fjerne alle bomstasjoner i Norge ble glemt sammen med mange andre nedprioriterte saker i skatte- og avgifts-kategorien.

De som er opptatt av mindre skatter, avgifter og offentlige inngrep bør ha et enkelt valg - gjøre som sin tidligere nestleder Per Sandberg og melde overgang til Liberalistene.

Eneste partiet som vil redusere skatter og avgifter

Offentlig andel av fastlands-BNP har i deres regjeringsperiode økt. De har økt bistandsbudsjetter, kulturbudsjetter, klimabudsjetter og alt annet som går på bekostning av folks kjøpekraft, arbeidsplasser, og de velferdstjenester som de betales av arbeidsplassene i private næringer.

Sandberg gikk til Liberalistene fordi han var skremt over perspektivmeldingene Stortinget har fått fremlagt om at det offentlige forbruket ikke er bærekraftig. Norge styrer mot konkurs, og ingen av partiene på Stortinget evner å gjøre noe for snu utviklingen.

Frp har blitt en del av problemet. Iveren etter å bli spiselig har blitt så stor at partiet har nå blitt en del av det etablerte handlingslammede politiske miljøet.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Liberalistene er det eneste partiet som dramatisk vil redusere skatter og avgifter, og gi mer til folk flest. Det eneste partiet som vil gjøre en dramatisk endring som vil redde velferdsstaten fra kollaps.

Beskyld oss gjerne for å ville bygge ned staten og velferdsgodene. Vi er skyldig i påstanden. Men alternativet er at alt vil kollapse.

Vi har valget mellom mindre velferd eller at Norge går konkurs.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken