Meningsmålinger viser at et flertall ønsker at prinsesse Märtha Louise skal si fra seg sin kongelige tittel og plikter. Blant de spurte svarer 62 prosent av menn og 49,2 prosent av kvinner at de mener at hun burde gi fra seg tittelen.

Ingen ønsker henne vondt, men hun er født inn i kongefamilien og med en prinsessetittel, noe som har gitt henne en god del nasjonale og internasjonale fordeler og bekjentskaper, men også noen ulemper.

Les også: Nesten seks av ti nordmenn vil at Märtha Louise frasier seg prinsessetittelen

Når hun er født i denne rollen er hun en offentlig person, og har et ansvar overfor det norske folket om å oppfylle sin rolle intellektuelt og elegant fordi hun er en representant for landet.

Hun kan velge å spille sin rolle som prinsesse, med alle fordeler og ulemper det innebærer, eller gi fra seg tittelen og leve som en privatperson.

Hun har tross alt mange forbindelser å utvikle en karriere med, og et godt utgangspunkt for å leve sine glade dager sammen med sin mann og sine barn.

Dessverre vil Märtha Louise ha i pose og sekk og misbruker sin innfødte posisjon i kongefamilien for berømmelse og berikelse for seg selv og sin mann.

Dette er ikke nytt og det er ikke bare den «beryktede medaljongen» til Durek Verrett som er problemet. Det er også Märtha Louise selv, som ikke er ferdig med å dagdrømme.

I 2007 fikk Märthas engleskole mye nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, da kongens datter mente at hun kunne se sin døde bestefar og snakke med engler.

I et intervju med Stavanger Aftenblad i 2010 påstod hun at hun kunne kommunisere med døde og i 2017 omtalte hun seg selv som såkalt «høysensitiv», som betyr at hun har evnen til å innleve ting som andre mennesker ikke har. Hun skapte så mye støy at til og med kirken (som også bygges på eventyr) reagerte på uttalelsene hennes i mediene.

Etter presset fra Den norske kirke og mediene i 2019, uttale Märtha at hun ikke ønsket å bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger mer. Men etter at hun traff Durek Verrett begynte hun å bruke og misbruke tittelen i ulike sammenhenger. Til og med med krone på hodet og bredt smil. Hun begynte igjen å ta på seg nasjonale og internasjonale oppgaver sammen med de kongelige.

Sammen virker de å bli stadig mer grådige på å skape rikdom og berømmelse i det «rasistiske Norge» og det «ikke rasistiske» Amerika. Begge steder selger de seg selv godt inn med hennes prinsessetittel.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Prinsesse Märtha Louise oppfyller ikke rollen hun ble født inn i og vi husker henne da hun solgte Bloksberghytta til 25 millioner i 2017. Hun hadde fått den nasjonale naturskatten i arv fra Kong Olav. En hytte på 400 kvadratmeter, og 12 mål av den vakreste naturen rundt seg. Et sted som mange kalte for Norges paradis. Hvis hun hadde følt noe ansvar for landet og ikke hadde vært opptatt av penger, kunne hun ha latt staten ta over Bloksberg.

Det kunne ha blitt et sted hvor norske skolebarn kunne ha dratt på sommerferie, eller et behandlingssted. Den kunne blitt en del av det nasjonale fellesskapets eiendom, men tross alle protester, solgte hun den privat da hun fikk ikke den høye summen hun ønsket seg fra staten.

Før dette drev hun på med firmaet «Hest 360» med hester som hun fikk som gave av ulike kongelige, og norske rikinger. Hun fikk sin aller første hest av Rimi-Hagen i bursdagspresang i ung alder.

Lev som du vil, Märtha, men vær privat, og gi fra deg prinsessetittelen når nesten 60 prosent av befolkningen gir uttrykk for at de har fått nok.

Det er verken elegant eller ansvarlig av kongehuset (les: Kong Harald) å bruke så lang tid på å diskutere dette med sin datter og hennes forlovede.

Kongen kunne med fordel ha vært mer handlekraftig, som den danske dronningen og tatt prinsessetittelen fra sin datter.

Dette er ikke en privatsak som tilhører kongefamilien. Dette er en sak mellom kongehuset og folket.

Les mer fra norsk debatt

Kongen må ta hensyn til folket fordi han er et symbol for nasjonen.

Folk har begynt å spørre seg selv om hvorfor vi betaler høye skatter for at én familie skal få være kongelig og leve i luksus, og at noen av dem skal få drive med ting som er imot all fornuft, forskning og kunnskap.

Hvorfor skal vi betale for at noen skal få være prinsesse, mens resten av befolkningen er sliten av å betale strømregninger, varme huset og kjøpe middag?

Hvilke fordeler har landet av en prinsesse som ikke bryr seg om befolkningers ønsker?

Märtha Louise bør gi fra seg prinsessetittelen, og bli fritatt for kongelige oppgaver nasjonalt og internasjonalt.