Gå til sidens hovedinnhold

Det eneste som mangler er pussig nok bussen

Det er mange som til tider er avhengig av kollektivtransport. Men når bussholdeplassen ligger langt utenfor sentrum, tilrettelegger man ikke akkurat for at det skal være enkelt å benytte seg av tilbudet.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg er beboer ved Moelv bo- og aktivitetssenter. Til tider har jeg opphold på sykehus og behandlinger som ikke tillater at jeg kjører bil i etterkant - noe jeg har full respekt for. Det skulle bare mangle.

På mine innkallinger står det på baksiden: «På transport/hjemreise kan du ikke kjøre bil selv. Avtal at noen kjører/henter deg, eller benytt offentlige transportmidler».

Dermed var det planen å benytte meg av nettopp dette. Men: Hvor går egentlig den offentlige transporten til sykehusene? I alle fall ikke fra Moelv skysstasjon.

Jeg måtte i stedet gå til 7/11, gamle Hydro stasjonen, sør for sentrum. Og dette til tross for at bussen snur i rundkjøringen 200 meter fra skysstasjon.

Er det dette som menes med tilrettelegging av kollektivtransport?

På Moelv skysstasjon er det tilrettelagt med benker, venterom og oppmerking for buss. Det eneste som mangler er pussig nok bussen.

Er det mangel på penger som er avgjørende her, til tross for at det brukes store summer på utsmykking av byen? Eller er det for å klare å opprettholde den fintflytende «timeavgangen» at bussen ikke kan kjøre de siste 200 meterne oppom stasjonen?

Les flere saker fra Norsk debatt her

Skal det tilrettelegges for kollektiv transport, er første bud at bussen kommer dit hvor folk kan benytte den. Det er mange som til tider er avhengig av kollektivtransport, mange eldre har heller ikke førerkort eller av andre grunner må kjøre buss.

Gangavstand kan også by på problemer. Så min oppfordring er: Legg til rette for oss!

Kommentarer til denne saken