Gå til sidens hovedinnhold

Det eneste Strømsgodset ligner på er nedrykk

På tre uker har Strømsgodset mistet treneren, sportsdirektøren, styreformannen og klubbens daglige leder. Drammens stolthet har punktert på alle fire hjula.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

9. APRIL BLE trener Henrik Pedersens kontrakt terminert på grunn av et varsel om påstått rasisme. To dager senere kastet sportsdirektør Jostein Flo kortene i utmattet solidaritet, og gikk inn i et slags etterbetalt konsulent-hvilemodus med ett års varighet.

At treneren måtte gå var en forventet konsekvens, det var også den første av mange skampletter på klubbens identitet og omdømme.

Les også: Man kan ikke bare snu det andre kinnet til hat og rasisme

Sportsdirektørens oppsigelse - det verst tenkelige scenarioet i det stadig voksende og klubbsplittende kaoset på Marienlyst - var et sjokk.

FORHJULA BLE FLATE da Henrik Pedersen og Jostein Flo plutselig ikke lenger var der mandag for to uker siden. I helga gikk bakhjula også. Etter mye kritikk takket også Ivar Strømsjordet og Dag Lindseth Andersen for seg.

Førstnevnte gikk med umiddelbar virkning da det gikk opp for ham at håndteringen av det første rasisme-varselet ledet klubben inn i et rasisme-kaos, og ikke ut av det.

Klubbens daglige leder, som har måttet innrømme at rutinene for varslingssaker har vært fraværende og derfor bryter med arbeidsmiljøloven, sitter på oppsigelse til 1. juni.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

OPPGRADERINGEN AV ASSISTENTTRENER Håkon Wibe-Lund til hovedtrener, og hans krav om at tidligere Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen måtte sidestilles i teamet, var klubbens umiddelbare forsøk på å få skuta på kjøl. Det hjalp litt.

Det første onkel BP sa da han for tredje gang sto der som trener, var at Strømsgodset er blitt en klovneklubb. Det forklarte alt.

Troverdigheten er på nullpunktet, spillerstallen er splittet, og veien ut av det interne kaoset henger på en jurist som ennå ikke har konkludert rundt hvem som er til å klandre, hva som sviktet og hvorfor.

Som om ikke det er nok er det mindre enn tre uker til første seriekamp.

Aldri har en klubb hatt større slagside før sesongstart.

KILDER FORTELLER AT flere av Strømsgodsets beste spillere fortsatt er i harnisk på bakgrunnen av avskjeden og behandlingen Henrik Pedersen fikk. Hadde det ikke vært for gode råd blir jeg fortalt at de ville flagget misnøyen i brevs form for lenge siden.

Det som holder spillerfraksjonen tilbake er det alle i Strømsgodset venter på, konklusjonen i den bestilte rapporten fra advokatfirmaet Kleven & Kristensen.

Gjennomgangen som skal identifisere og ta for seg de manglende rutinene, samt vurdere sakshåndteringen og fordelingen av ansvar og skyld.

Les mer fra Norsk debatt her

MIDT I DETTE interne kaoset og selverklærte klovneriet skal klubben uten sportsdirektør, styreleder og med en daglig leder på oppsigelse, finne ny sportsdirektør, ny styreleder og ny daglig leder.

I tillegg skal vikar-trenerne etter planen erstattes med en ny trener på permanent basis.

Det siste er Strømsgodsets minste problem, de som trener laget er akkurat nå de med mest troverdighet i klubben.

Alt annet, sett utenfra, er kaos.

Mandag 11. april, etter Jostein Flos sjokkbeskjed, plasserte jeg Strømsgodset sist i Eliteserien 2021.

Ingenting av det som har skjedd forandrer på det.

Kommentarer til denne saken