ETTER 6-1 OG 2-2 mot José Mourinhos Roma hjemme og borte er det ikke veldig overraskende at Bodø/Glimt slår Celtic 3-1 i Glasgow. Kjetil Knutsen er vår tids Nils Arne Eggen. Han har funnet metoden og dyrker den for alt den er verd, uten frykt og hensyn til motstanderne.

Når Bodø/Glimt er Bodø/Glimt er det nesten forventet at det blir et godt resultat på Parkhead, selv i februar.

I 2015 vant Molde over Celtic både borte og hjemme.

Det skyldes at norsk fotball innimellom er bedre enn sitt dårlige rykte, og at skotsk fotball har en tendens til å bli overvurdert.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

SPILLERE KOMMER OG går i Bodø/Glimt. Treneren, som kunne vært på Lerkendal om han hadde ønsket det, består. Derfor er dette Kjetil Knutsens verk. Det er han som har bygd, formet og stadig utvikler Bodø/Glimts lag og spillerstall, uavhengig av hvem som er der.

I Bodø handler det om roller, det spiller ingen rolle hva du heter.

Når Patrick Berg drar til Frankrike, rykker Elias Hagen fram i køen.

Når Erik Botheim drar østover til Russland hentes Runar Espejord fra Tromsø.

VÅLERENGA LUKTET PÅ Sandefjords høyreback Brice Wembangomo gjennom hele 2021. Vurderinga som ble gjort var at de defensive kvalitetene ikke matchet de offensive, og derfor ble han valgt bort. Torsdag kveld debuterte han for Bodø/Glimt, som venstreback på Celtic Park.

Defensivt så du hvorfor Vålerenga hadde sine tvil.

Offensivt så du hvorfor Kjetil Knutsen har valgt ham som erstatter for Fredrik Bjørkan.

Les også: Det er fra fulle folk og FIFA du får sannheten

BODØ/GLIMT SOLGTE fire landslagspillere etter det andre seriegullet i 2021. I tillegg satt Sondre Brunstad Fet på benken i Glasgow. Det er et halvt lag det, borte vekk. Halvparten av de som herjet med Roma på Aspmyra spilte ikke kampen mot Celtic.

Likevel var Glimt til å kjenne igjen, og likevel var de gode.

Om ikke det handler om treneren og trenerens klokskap og syn, skjønner jeg ingen verdens ting.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

EN NY MIDTSTOPPER, en ny venstreback, en ny sentral midtbanespiller, en (nesten) ny indreløper og en ny spiss som leverer mål og målgivende pasning i første forsøk. Der har du Bodø/Glimt i Glasgow. Det er intet mindre enn fenomenalt.

Og enda bedre i årets første hyllest av Bodø/Glimt, det så ut som om Marius Lode, Fredrik Bjørkan, Patrick Berg, Sondre Brustad Fet og Erik Botheim spilte kampen.

Det var som om Marius Høibråten, Brice Wembangomo, Elias Hagen, Hugo Vetlesen og Runar Espejord hadde kledd seg ut som de fem nevnte.

Les også: Må Brauten overgå Messi for å nå opp på Idrettsgallaen?

I DEN NORSKE 02-tåka blir ikke disse helt unike egenskapene og ferdighetene verdsatt når Norges beste trenere skal få sin heder og ære en gang i januar hvert år. Fotball gjelder ikke i A/S Steinrøysa. Det er utholdenhet og oksygenopptak som teller om du ikke vinner medaljer i mesterskap, ikke gjenskapende prestasjoner i en idrett der nivået og den internasjonale bredden løper runder rundt det meste.

Les mer fra Norsk debatt her

Derfor ropte jeg nominasjonsmord etter Idrettsgallaen 2022, og føler at bekreftelsen på den påstanden ble hamret hjem med Bodø/Glimts 3-1 over Celtic.

Selvfølgelig er Kjetil Knutsen en av Norges beste trenere, uavhengig av idrett.

Kan hende også den beste.