ODDSSETTERNE PÅ Hamar er som tverrsnittet av den norske fotballfamilien, de tror det ikke før de ser det. Derfor var Celtic, som tapte 3-1 hjemme, storfavoritter på Aspmyra (1,87) torsdag kveld. Derfor fikk du over tre ganger pengene på Bodø/Glimt.

Vi leser Celtic, tenker Parkhead og klubbens størrelse, og glemmer hvor de kommer fra og i hvilken liga de spiller.

Ikke veldig tillitsvekkende overfor Norges beste fotballag, men fint for oss som liker penger på gaten.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

FØR HJEMMEKAMPEN MOT Celtic, på bakgrunn av det som skjedde i Glasgow uka i forveien, ante vi at Bodø/Glimt er et bedre fotballag. Nå vet vi det. Norsk fotball er bedre enn skotsk. Norges seriemester er mye bedre enn den skotske.

Kan hende det overrasker noen, gitt størrelsen på de to klubbene.

For oss som følger fotballen tett er det egentlig som forventet.

Molde slo Celtic hjemme (3-1) og borte (2-1) i 2015, den gangen i gruppespillet i Europa League.

Ett nivå ned har Bodø/Glimt gjort det borte (3-1) og hjemme (2-0) i år.

Les også: UEFA må flytte Champions League-finalen fra Putin og St. Petersburg

TIDSPUNKTET DET SKJER på er den virkelig store og gledelige overraskelsen. Februar! Bodø/Glimt er ikke bare utenfor sesong. Seriestart i Norge er fem uker fram i tid.

I tillegg kommer salg- og kjøp-faktoren – de store som forsvant og de nye som er kommet til etter fjorårets seriegull.

Det mer enn at det beste laget i Norge kan slå det beste laget i Skottland, er den store greia.

VI ER IKKE bortskjemt med bragder i norsk klubbfotball i dette årtusenet, så vi har gjerne en tendens til å gjøre ting større enn de er. Ja, det er en stor greie at Bodø/Glimt slår ut Celtic. Men det er ikke på nivå med det Rosenborg gjorde i Champions League på 90-tallet. Vi må ikke bli historieløse.

Rosenborg slo de beste lagene fra de beste ligaene på det øverste nivået den gangen de herjet i Europa.

Bodø/Glimt deltar på nivå tre og har akkurat slått et lag som nødvendigvis ikke hadde vunnet Eliteserien, og som også er det laget med flest baklengsmål i Europa Conference League (20).

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

DERMED IKKE SAGT at det ikke er bra, for ikke å si gledelig og ekstremt oppmuntrende og inspirerende for norsk fotball. Poenget her er at vi har mange gode grunner til å forvente at Bodø/Glimt skal slå Celtic. 6-1 over Roma på Aspmyra var en utenkelig greie, en bragd kokt på kunstgress, elendige værforhold og en José Mourinho som dreit på draget med et B-lag.

5-1 mot Celtic over to kamper var bare Bodø/Glimt.

OG DER HAR du også greia, Bodø/Glimt. Det spiller ingen rolle hvem som spiller, du får Bodø/Glimt uansett. Vi kaller det lagets DNA og det gjennomsyrer alt du ser på Aspmyra.

Det er det som er den store greia i Bodø..

Arbeidet som gjøres dag ut og dag inn.

Les også: Det er bare Idrettsgallaen som ikke ser Kjetil Knutsen

DET ER FOR tidlig å sammenlikne Kjetil Knutsen med Nils Arne Eggen, det skulle bare mangle, men det er noe der som får en til å tenke på de glade 90-åra. Den totale roen før kampen er én ting. Troen på eget lags ferdigheter er en annen. Du skal ikke gjøre noe annet selv om motstanderen i utgangspunktet er større og bedre, det handler bare om å være seg selv.

Bodø/Glimt, som Rosenborg i sin tid, er alltid det.

Det er blant annet derfor de ikke har tapt på 28 kamper.

Les mer fra Norsk debatt her

NETTOPP DERFOR KAN Kjetil Knutsen møte Celtic i stormkastene på Aspmyra med en keeper som ikke har spilt konkurransedyktig fotball på et halvt år. Uten å være redd for det. Kjetil Knutsen ser spillerne sine hver dag. Vi andre opplever dem til fest.

Og selvfølgelig holdt Joshua Smitts nullen, jeg holdt på å si, det skulle bare mangle.

Han trener og spiller med Bodø/Glimt hver eneste dag.

Da blir man så god.

PS! Det var mye som varmet på Aspmyra denne februarkvelden. Seieren og stemningen, alt stemte. Men best av alt var Glimt-supporternes hjemmelagde ukrainske flagg. Det er solidaritet i praksis. Det er fotballen på sitt beste.