Gå til sidens hovedinnhold

Det er Brann som er problemet, ikke Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen har ansvaret for Branns elendighet. Velger dagens styremøte den enkle løsningen, å gi ham skylda, er bjørnetjeneste og ansvarsfraskrivelse ordene som slår en.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

19. JULI 2018 fikk Kåre Ingebrigtsen sparken i Rosenborg. Det er tre år siden i dag. I ettermiddag møtes Branns styre for å diskutere Ingebnrigtsens arbeid, resultater og eventuelle framtid i klubben.

I 2018 kom Rosenborg-avskjeden som et sjokk, ikke minst måten det skjedde på.

Får Kåre Ingebrigtsen sparken i dag er det egentlig helt naturlig.

HVOR KLOKT DET eventuelt vil være å tro at Brann blir roligere i motstanders boks, mer samhandlende og mer effektive med en ny trener, er en annen sak. Det er det spørsmålet som må besvares. Alt det andre gir seg selv.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

At det som er levert siden ansettelsen 8. august i fjor er for dårlig kan du lese av resultatene og tabellen.

At Branns trofaste er utålmodige, sinte og frustrerte hører du på tribunen og i sosiale medier.

FOR ETT ÅR siden fikk Lars Arne Nilsen sparken på grunn av resultater og liten vilje til å satse på unge spillere. Etter opprykket i 2015, andreplassen i 2016, femteplassen i 2017 og tredjeplassen i 2018, var det ting som tydet på at et nytt og bærekraftig fundament var på plass på Brann Stadion. Lars Arne Nilsen hadde enorm tillitt, og var uten tvil mannen som skulle ta Brann det siste steget.

Les også: Å tro på Brann er som å prøve å bevise guds eksistens på en fest med ateister

Så ble han forsiktig i tankegangen - en tilnærming som gjorde Brann til et defensivt, kjedelig og forutsigbart fotballag uten brodd.

På de 42 kampene etter bronsen i 2018 leverte Lars Arne Nilsens Brann bare 1,07 poeng og 1,14 mål i snitt per kamp.

Da han fikk sparken i fjor, etter en skuffende niendeplass i 2019, var ambisiøse Brann midt på tabellen (8), seks poeng over nedrykksstreken.

KÅRE INGEBRIGTSEN HAR levert på unge spillere, tatt noen kalkulerte sjanser med tanke på lagets utvikling og framtid, og mot de bedre lagene i mer åpne kamper har Brann spilt god fotball og sett helt ålreit ut. Problemet hans er det absolutt alle kan lese og forstå, fotballens fakta.

På de 32 seriekampene Brann har spilt siden ansettelsen 8. august i fjor har laget scoret 1,15 mål i snitt.

Poengsnittet, og selve grunnlaget for dagens styremøte på Stadion, er 0,87.

For 2021 er det skrekkelige 0,5.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

DET ER INGENTING ved disse tallene som forteller at Kåre Ingebrigtsen ikke bør får sparken. De er elendige og peker mot nedrykk. I Brann er vondt blitt verre. Alt som var galt i fjor er minst like ille nå. Så istedenfor å slå fast det åpenbare, at resultatene er for dårlige og krisa et faktum, må Branns styre stille seg følgende spørsmål:

Hvorfor er situasjonen som den er?

Og:

Hjelper det å kvitte seg med treneren?

DET FØRSTE SVARET er åpenbart, det holder å se på spillerstallen. Brann har ikke godt nok mannskap. Laget savner kvalitet i begge ender.

Målene de slipper inn, og målene de ikke scorer, handler ikke så mye om tilnærming og spillestil, det går veldig mye på personlige feil og mangler.

Det er veldig mye mer enn trenerens valg og prioriteringer som er feil i Brann.

Uflaks er også et element.

Les flere meninger fra Norsk debatt

FØR BRANN FÅR bedre spillere i begge ender er det vanskelig å se hvordan laget skal snu denne sesongen. Da er også det andre spørsmålet besvart. Nei, det hjelper ikke å kvitte seg med treneren. Det er den generelle tilstanden som plager SK Brann, det er der skoen trykker.

Det er Brann som er for dårlig rustet.

Ikke Kåre Ingebrigtsen.

Kommentarer til denne saken