PÅ SITT BESTE er Paul Pogba (28) en lysende fotballspiller. En gaselle som tar rom og vinner terreng som ingen andre. Et fysisk beist som bruker flueøynene sine til å finne lagkamerater ingen andre har vurdert å lete etter.

Skyter godt gjør han også, når mulighetene byr seg fra distanse.

Når Paul Pogba er på sitt beste er det ingenting ved spilleren som ikke er attraktivt.

NÅR HAN IKKE er god er Paul Pogba gjerne det stikk motsatte. Helt håpløs. Da ser han på mer enn han deltar. Da mister han ballen han søker eller har mast for å få.

Les også: NENT forsøkte å kapre Jacobsen fra NRK

Paul Pogba i det dårlige hjørnet gjør ikke Ole Gunnar Solskjær noen tjenester, da er han bare et problem.

Når Paul Pogba ikke er god gjør han Manchester United veldig mye dårligere.

DER HAR DU den fotballfaglige likningen Ole Gunnar Solskjær må løse inn mot neste sesong. Han må ikke bare forsterke laget med en midtstopper, en spiss og gjerne en kant som kan gi stallen flere bein å løpe med. Han må også finne ut av tilfellet Pogba.

Finne ut som han er mannen som kan gjøre Bruno Fernandes og omgivelsene enda bedre, slik Paul Pogba gjør i sine beste stunder.

Eller om risikoen og usikkerheten franskmannen bærer med seg er for stor.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR forsvarer Paul Pogba. Alltid. God, svak eller som politisk aktivist – Manchester Uniteds norske manager har alltid franskmannens rygg. Senest etter støtten til det palestinske folket - de som lever i et stadig strammere apartheid-regime i den evigvarende konflikten i Øst-Jerusalem, på den okkuperte Vestbredden av Jordanelva og i Gaza.

Det handler ikke om at Pogba eller Solskjær støtter Hamas sine handlinger og over 3000 raketter mer enn de fordømmer Israels nådeløse grep og motangrep.

Det handler om at Solskjær synes det er flott at Pogba står opp for sine meninger.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har kjent gutten siden han kom til Manchester United som 16-åring tilbake i 2009. Han vet hva spilleren kan og er i stand til på en fotballbane. Spørsmålet er om manageren er i stand til å løfte spilleren til et nivå der de positive bidragene blir det man snakker om.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

De mange forskjellige signalene er vanskelige å tolke, det siste du forbinder med Pogba, være seg form eller klubbhengivenhet, er stabilitet.

I tillegg har han en agent som liker å røre i denne gryta.

MANGE EKSPERTER OG kommentatorer er usikre på om Paul Pogba er god nok for et Manchester United som ønsker å ta igjen det tapte og løfte Premier League-trofeet som det beste laget i England. Det er en usikkerhet jeg forstår og deler.

I sine beste stunder – wow – da har Paul Pogba knapt sin likemann.

I den andre enden av skalaen – argh – da er det nesten som man føler ti mann ville vært bedre.

SELV OM TRIGONOMETRI ikke har noe med fotball å gjøre vinner du ikke titler med en stjernespiller hvis form og prestasjoner får deg til å tenke på en sinuskurve. I motsetning til i matematikken er heller ikke avstanden mellom toppene konstant.

Skader har selvfølgelig ødelagt store deler av sesongen, men Manchester United var ikke dårligere uten franskmannen.

Når det er sagt, hvem kom tilbake fra skade da Manchester United trengte en spiller som kunne vippe kvartfinalen mot Milan i deres favør?

Akkurat, Paul Pogba!

ALLE VET HAN har det i seg, lidenskapen og ilden. Palestina-flagget han bar rundt Old Trafford sammen med en ny United-tenåring med stort potensial, ivorianeren Amad Diallo (18), forteller at det er mer ved mannen enn frisyren de mest tabloide bruker mot ham på dårlige dager.

Les mer fra Norsk debatt her

Om Paul Pogba fortsatt er god nok til å gjøre Manchester United til vinnere av de viktige trofeene er derimot usikkert.

Om Palestina-sympatiene hans ble sett verden rundt er garantert.