Gå til sidens hovedinnhold

Det er ennå ikke for sent å by Erna opp til dans

Mon tro om danseløven fra Hedmark, Trygve Slagsvold Vedum, griper sjansen.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg har lenge håpet at danseløven fra Hedmarken, Trygve Salgsvold Vedum, ville by opp Erna Solberg til dans nå før valget.

Det ser imidlertid ganske mørkt ut akkurat nå, men alt kan enda skje.

Les også: Holder masken: Vedum spiller høyt

De ujålete bygdene og «de nedi Oslo»

Den smørblide gårdbrukeren fremstår alltid som en sindig mann som villig gjentar godordene til Senterpartiet: «Distriktene, sentraliseringen og den politiske eliten i hovedstaden som ikke forstår hvordan vanlige folk i distriktene lider under den politikken eliten fører».

Sp-Vedum og Lothepus, som de kaller han på Vestlandet, har også noe til felles: At livet foregår ute der folk bor, på de ujålete bygdene, der bannskapen, faenskapen og verdiskapingen råder. «De nedi Oslo der skjønner f**n meg ingen verdens ting», sier Lothepus.

Storværen Trygve eller den ensomme sauen Jonas?

I en meningsmåling publisert i media, ble velgerne som stemte på venstresiden spurt hvem de ville ha som statsminister. Flertallet ville ha Trygve Slagsvold Vedum som sin statsminister, mens mindretallet ønsket Jonas Gahr Støre.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet har blitt stadig dårligere venner når vi nå raskt nærmer oss stortingsvalget. Ingen i Ap kommer til å glemme at Vedum greide kunststykke å kapre en av Aps toppolitikere i Oslo, Jan Bøhler.

Heller ikke greier Sandra Borch klarte å la være å erte. I et TV-intervju i sitt sauefjøs viste hun fram og forteller om de to værene hun har kalt for Trygve og Jonas. Hun forteller, lettere spøkefullt:

«Trygve liker å vise seg fram og er klar for parring med andre sauer, men er også klar for andre oppgaver - som å lede landet».

«Der går Jonas - en ensom vær det er vanskelig å bli kjent med. Han prøver til stadighet og hoppe over bingen til andre sauer, men greier ikke å komme over».

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Samarbeidet blir neppe bedre av at en av Senterpartiets største profiler fremstiller Støre som en sky og ensom sau til sammenligning med storværen Trygve.

Sist Sp satt i regjering

Norske bønder, men også vi andre, husker godt da Vedum satt i regjering i perioden 2002 til 2013. Da skulle Senterpartiet stoppe utviklingen i nedleggelse av gårdsbruk i Norge.

Men, på disse årene ble intet mindre enn 6 000 gårdsbruk i Norge nedlagt, og det med landbruksministere fra Senterpartiet. Det ble også færre kuer, færre gårdsbruk, færre grendeskoler - og flere mennesker i de største byene.

Det blir spennende å se hvordan det ender.

Kveldens siste dans er ikke over enda, Erna.

Kommentarer til denne saken