Eirik Mosveen skriver i et innlegg i Avisa Oslo at han er fascinert av Sylvi Listhaug og Frps nye kurs, med satsing på myke saker som helse, eldre og skole. Selv syns jeg det er et litt underlig innlegg.

Dette er saken: Er «Frp» blitt en forkortelse for «Forvirringspartiet»?

«Før helgens landsmøte varslet Sylvi Listhaug at hun som partileder vil snakke mindre om innvandring, og mer om helse, eldre og skole, ettersom det ensidige fokuset på innvandring gir for få velgere. Men Frps stortingskandidater i Oslo snakker om innvandring på inn- og utpust», skriver han.

Men, en politisk redaktør bør vel vite at det er det enkeltes fylkesparti, og deres nominasjonsmøte, som bestemmer og velger rekkefølgen for listene til stortingsvalget?

Som påtroppende leder i Frp var det sannsynligvis naturlig at Listhaug trapper ned sitt fokus på innvandring. Hennes jobb er å fremme Frp på alle politiske områder, som for eksempel helsesektoren.

Helgheim på sin side er Frps innvandringspolitiske talsmann og setter fokus på det – og det er akkurat det han skal gjøre.

Når det gjelder Frp sitt retningsvalg og program, så er det heller ikke opp til enkeltpersoner å bestemme. Det er vedtak som gjøres på Frp sitt landsmøte. Slik det ble gjort på Frp sitt landsmøte nå sist helg.

Skriv litt om det, Mosveen. Og, skriv balansert heller enn preget av ditt eventuelle politiske ståsted.

Les flere meninger fra Norsk debatt her