Gå til sidens hovedinnhold

Det er på tide at vi likestiller offentlige og private skoler

Offentlige skoler har i dag et ensidig tilbud, der alle elever skal lære det samme - på samme måte. Et innslag av private skoler vil gjøre at offentlige skoler må begynne å tenke nytt.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Fpu ønsker at private aktører skal kunne bidra til en forbedring av norsk skole, på lik linje med offentlig skole.

I dag har ikke alle familier råd til å sende barna sine på private skoler. Fpu ønsker å skattefinansiere private skoler, slik at alle barn skal ha mulighet å velge det de ønsker. Noen barn ønsker å gå på privatskole, andre kunne tenke seg å gå på offentlig.

Økonomien til familien skal ikke være et hinder.

Flere private skoler skaper også mer konkurranse for å ha den beste skolen. Det blir konkurranse om å ansette de beste lærerne og skape et best mulig skoletilbud og læringsmiljø. For at elevene skal kunne utvikle seg individuelt og sosialt trenger vi motiverte og engasjerte lærere som ser hver enkelt elev. Skoler som kan bidra til dette vil få flest søkere.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Vi må se framover og skape fremtidens skole. Private skoler har mer rom til å skape den skolen de vil ha. Om det er en skole for mer tilrettelagt opplæring, en skole som legger til rette for aktivitetsrettet læring eller en skole som passer for barn som bruker for eksempel musikk for å lære.

Ingen barn lærer på samme måte og alle bruker ulike strategier for å lære. For å skape et nytt og bedre skolesystem kan private skoler bidra til å la elevene velge selv hvilken skole som er best for deres behov.

FpU er for å skape fremtidens skole.

Kommentarer til denne saken