Gå til sidens hovedinnhold

Det er snart bare smerte igjen av Liverpool

Det er ikke lenge siden Liverpool var verdens beste fotballag. Nå er de ikke engang best i Liverpool.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Liverpool – Everton 0-2

FOR FØRSTE GANG siden 1923 har Liverpool tapt fire hjemmekamper på rad. For første gang siden 2010 har de røde tapt for de blå i Premier League. Og for første gang siden 1999 tapte Liverpool for Everton hjemme på Anfield.

Summen av alt dette er krise.

JORDAN HENDERSONS SKADE gjorde situasjonen enda verre. Mot Everton avsluttet Liverpool kampen med sitt 14. stopperpar (!) for sesongen. Og rører du tabellposisjonen inn i all denne elendigheten finner du langt på vei en ødelagt sesong.

Om ikke mirakler skjer og Liverpool vinner Champions League er de mest sannsynlig ikke med i turneringa når det neste gruppespillet trekkes.

Om de ikke passer seg er de ikke med i Europa i det hele tatt.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

LIVERPOOLS SESONG NÆRMER seg stupet. Ute av cupene har ikke laget en livline til Europa League neste sesong, og på tabellen blir de passert av stadig flere. Akkurat nå holder Liverpool sjetteplassen med 40 poeng og sju plussmål på Everton, men naboen har en kamp mindre spilt. Bakfra kommer Aston Villa (36) med tre kamper til gode, og Tottenham (36) med to.

Går du først over kanten er det ingen vei tilbake.

Mørkere blir det ikke for et lag som ledet Premier League ved årsskiftet.

DET ER ALLTID fyr i et Merseyside-derby. Når gode naboer kan krangle om høyden på en hekk, tenk da hva fotballens troskap, brorskap og lidenskap kan vri ut av en lokal gatekamp lørdag kveld klokka 18.30. Der rødt står mot blått, familier er delt på midten og sønner av Norge - som lederne av Liverpools og Evertons norske supporterklubber - slår et slag for galskapen i Nettavisens spalter.

Det blir ikke bedre enn det.

Faren min vil alltid være sterkere enn faren din.

INNGANGEN TIL DENNE kampen var at faren til han ene prøvde å banke opp faren til han andre. Med ord. Siden sist lagene møttes, på Goodison Park 17. oktober, har Liverpool-fansen hevdet at det er Everton som har ødelagt tittelforsvarernes sesong. Virgil van Dijck og Thiago ble begge skadet i den kampen, van Dijk av Jordan Pickford og Thiago av Richarlison, og bare Thiago er tilbake på banen.

Uten van Dijk i midtforsvaret opptrer Liverpool stadig oftere som en stol med tre bein.

Her kan du lese flere innlegg av MortenP

UHELL SKJER I fotball, noen med alvorlig utgang. Virgil van Dijks korsbåndskade var et sånt uhell. Det var ikke Roy Keane som taklet Alf Inge Håland, en brutal takling overlegg. Det var ikke et takk for sist. Everton-keeper Jordan Pickford var dessverre på en overdose adrenalin da han feide ned van Dijk et par meter fra eget mål.

Det har skjedd før, og det vil skje igjen.

PÅ ANFIELD SKJEDDE det også for 19 år siden, da Steven Gerard taklet Gary Naysmith med to strake bein i et annet hett oppgjør. Ifølge faren i blått, som ikke glemmer, fikk han ikke gult kort en gang. Ved nærmere video-ettersyn fikk han derimot tre kampers karantene av FA.

Der har du Everton-fansens umiddelbare forsvar for det som skjedde i serierunde fem denne sesongen - en brutal takling den 22. desember 2002.

Graver man dypt nok finner man alltid det man leter etter.

Tribunens selvrettferdighet slår begge veier og vil alltid være ett hundre prosent.

RAKITT ER DEN medisinske terminologien på det som en gang i verden gikk under navnet engelsk syke, en kronisk mangel på D-vitamin hos barn. Symptomer på en annen engelsk mangelsykdom i deler av det norske samfunnet, spesielt utbredt blant godt voksne menn, er selvrettferdighet og fravær av fornuft rundt temaet engelsk fotball.

Den diagnostiseres gjennom uttalelser som «Everton bidro sterkt til å ødelegge sesongen for Liverpool i høst, da de på brutalt vis kvestet både van Dijk og Thiago».

For ikke å snakke om svaret fra Everton-supporternes norske far: «Thiago har vært dritdårlig siden han kom, så å skylde på Richarlison er bare tull. Jeg tror ikke det hadde spilt voldsom stor rolle om van Dijk hadde spilt. Liverpool-supporterne lever i en boble. Nå må de stikke fingeren i jorda og innse at de overpresterte en del i fjor. Det er nemlig det som er realiteten. Jürgen Klopp er i særklasse til å skylde på andre ting. Han skjeller ut journalister og finner på unnskyldninger hele tiden».

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

FORKLARINGEN PÅ DET som skjedde lørdag kveld er enkel. Liverpool er ikke gode nok. For mange uheldige omstendigheter er i ferd med å ødelegge laget og sesongen. Flyten er ødelagt av en ekstrem mengde marginer imot, uansett hvor hardt Liverpool prøver er det ingenting som virker.

Det er til bekymring for Jürgen Klopp.

Det er til smerte for alle som bryr seg om Liverpool.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken