Gå til sidens hovedinnhold

Det er som man sier i bransjen: Jævlig god TV

Casper Ruuds framganger og klatring på verdensrankingen gjør mye for norsk tennis. Eurosport og Discovery+ forvalter produktet på en forbilledlig måte.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

SPORT PÅ TV er en no brainer, det er hygge og krever i utgangspunktet lite tankevirksomhet. Spesielt når våre beste kvinner og menn gjør det bra.

A/S Steinrøysa er de facto verdens beste idrettsnasjon.

Da fortjener vi også godt TV.

Trykk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

DET ER MANGE som gjør en meget god formidlingsjobb på norske TV-kanaler. Og noen som tar faget litt for alvorlig. Når det skjer føler man at faget er viktigere enn seerne.

At det å kunne det - å være ekspert på stoffområdet og vise egen kompetanse - er viktigere enn formidlingsevnen.

At noen få er viktigere enn den brede hopen av seere.

EUROSPORT OG DISCOVERY+ går ikke i den fella. De er bare gode. Tennis-sendingene på Eurosport Norge og Discovery+ er en fest for alle. Golf-sendingene holder også meget bra nivå.

Kommentatorene tar det ned istedenfor opp, det er ikke noe faglig snobberi - alt mens Ola og Kari skjønner hva som skjer fordi de blir forklart hva som skjer.

Det skyldes lidenskap, kompetanse og god formidlingsevne.

Det er som man sier i bransjen, jævlig godt TV.

CHRISTER FRANCKE OG Ola Bentzen er stemmene som forklarer deg hvorfor det i disse dager går som det går på Roland-Garros i Paris. De kan sin tennis, har spilt sin tennis og vet hva de snakker om. De ser hvorfor Daniil Medvedev slår en relativt enkel backhand noen centimetere for langt - han var litt for sen på ballen - og når de forklarer det nikker du anerkjennende på hodet.

Det er egentlig litt som når Kjetil André Aamodt åpner øynene dine for hvorfor Kjetil Jansrud taper 17 hundredeler ved inngangen til Hausbergkanten i Kitzbühel.

Det er en ting å se sport drive fram i TV-ruta - som en relativt enkel og upresset forehand ende opp som et tapt poeng - men det er noe helt annet å få det forklart så du skjønner hvorfor.

De som er gode, de som snakker til alle og ikke noen få, klarer det med letthet.

Christer Francke og Ole Bentzen er kommentatorer i den kategorien.

Golfsendingene har Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

ALLE SOM HAR vært i et TV-studio kjenner til viktigheten av energi. I Norge er TV2s Jon Hartvig Børrestad selve definisjonen på hva det vil si å komme fulladet til sending. Selv om fotballkampen er dårlig bør ikke programlederen være det.

Det ligger mye der selv om ikke alle kamper eller sendinger fortjener kjernekraft fra begynnelse til slutt.

Eurosport har knekt den koden og, med Espen Tvedt som en stadig bedre og tryggere ledsager for analyse- og fakta-mannen Øivind Sørvald.

Det er når du legger fram tallene du gjerne ser oppsiden, nedsiden og skjønner hvorfor resultatet ble som det ble.

Øivind Sørvald, etter å ha vist noen sekvenser som både er avgjørende, men som også kan være veien til å snu en kamp, gir deg alltid tallene.

KOMBINASJONEN AV ALT dette gir oss TV-tennis vi aldri har sett før. Eurosport og Discovery+ har skjønt at Casper Ruud er en idrettsutøver folket vil ha. Når Team Ruud stiller opp som de gjør slik de har gjort gjennom covid 19-helvetet - med intervjuer både før og etter kamp, gjerne også fra hotellrommene i Monte Carlo, Geneve eller Paris - blir pakka fullendt.

Les mer fra Norsk debatt her

Det er når du forstår det du egentlig ikke har forutsetninger til å forstå, du skjønner hvor bra det er.

Seerne er alltid viktigst.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken