Den dype freden i Europa er brutt. Russland har invadert Ukraina, og Europas kornkammer står i brann. Millioner av mennesker i hele verden står en tøff vinter i møte på grunn av dette.

Det er akkurat i denne verdenssituasjonen fylkesleder i Vestland Grønn Ungdom, Frøya Sjursæther, velger å aktivt angripe norsk landbruk og matproduksjon. Hun kunne knapt funnet et verre tidspunkt.

Dette er saken: Senterpartiet burde gjøre som MDG: Kutte i kjøttforbruket

Hennes angrep mot den norske bonden er nesten litt flaut å lese. Om Grønn Ungdom sitt forslag skulle fått gjennomslag, ville mange gårdsbruk blitt lagt ned. Vi vet at landbruket er navet i mange lokalsamfunn og bidragsytere opp imot andre næringer. Norsk landbruk skaper norske arbeidsplasser og er vitalt for større og mindre tettsteder.

Senterungdommen og Senterpartiet har alltid heiet frem en best mulig jordbrukspolitikk basert på norske ressurser. Vi har alltid vært for et sterkt jordvern og tollvern. Norsk kjøtt er det mest dyrevennlige, og det har den laveste antibiotikabruken. Det er umulig å finne bedre kjøtt enn i Norge.

Det norske kjøttet er rett og slett sunt og digg.

Grønn Ungdom anklager Senterungdommen for at vi mener at vi må øke kjøttforbruket. Det er en sannhet med modifikasjoner for å si det mildt.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Ja, Senterungdommen mener vi bør spise mer norsk kjøtt. Det er viktig fordi det styrker det norske landbruket, som igjen styrker norsk beredskap og selvforsyningsgrad. Beredskap og selvforsyningsgrad har ikke vært så viktig som nå på flere tiår.

Men, samtidig som vi sier at vi skal spise mer norsk kjøtt, sier vi at vi skal importere mindre kjøtt fra utlandet. At MDG ikke har noe problem med importert kjøtt viser hvor lite troverdighet de har i denne saken.

Les mer fra Norsk debatt

Grønn Ungdom mener vi må spise mer plantebasert. Igjen må jeg minne om at kun tre prosent av Norges landareal er dyrkamark, og kun en tredjedel av dette igjen er egnet til å dyrke korn og grønnsaker. Resten er kun egnet til å dyrke gress på. Vi mennesker spiser ikke gress. Ku og sau spiser gress. Derfor skal vi mennesker fortsette å spise norsk ku og sau.

Vi har alltid visst at avstanden mellom Grønn Ungdom og Senterungdommen er stor, men her virker det som om avstanden mellom Grønn Ungdom og virkeligheten er enda større.