Gå til sidens hovedinnhold

Det finnes ingen motgift mot Kevin De Bruyne

Mot Finland gikk Danmark i bakken med Christian Eriksen. Mot Belgia ble de felt av Kevin De Bruyne, en av verdens beste fotballspillere.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Danmark – Belgia 1-2

DET SÅ BRA ut i en omgang. Veldig bra. Danmark ledet, Danmark var gode og fulle av energi, og bak i banen hadde Simon Kjær full kontroll på kraftspissen og målgjøreren Romelu Lukaku.

Så kom Kevin De Bruyne på banen.

Han er så god at han er i stand til å vinne fotballkamper alene.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

OG DET GJORDE han i Parken. Han slo Danmark med et innhopp til 10 på børsen. Roen han ga Belgia gjorde alle bedre og snudde kampen. En utsøkt målgivende pasning og et drepende skudd vant den.

Det er sånn de gjør, verdens beste spillere, det er derfor de er verdens beste.

Det spiller nesten ingen rolle hva du prøver deg på av motspill.

Mot De Bruyne på hugget finnes det ikke noe forsvar.

Les mer: City-stjernen herjet mot Danmark. Nå hylles han for dette

DANMARK ER IKKE ute av EM selv med to tap. De er bare ille ute. For det første må de slå Russland i kamp tre. For det andre må de resette som før Belgia-kampen, og slutte å snakke om hva det kunne ha vært om Finland-kampen hadde blitt håndtert etter deres ønske.

Danmark-Finland ble spilt lørdag kveld, det endte med borteseier, og sånn vil det alltid være.

Alt annet er det vi på norsk kaller vann i elva.

DA CHRISTIAN ERIKSEN gjennomgikk sitt livs mareritt i Parken lørdag kveld, endte Danmark opp som det Arnold Schwarzenegger for snart 20 år siden gjorde til en filmtittel, collateral damage. På norsk heter det utilsiktet skade.

Det er det som skjer når man ender opp som offer for en hendelse ut av det blå.

Danmarks lodd var at kampen som ble stoppet da Christian Eriksen gikk i bakken, ble ferdigspilt samme kveld.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

FOTBALLNASJONEN DANMARK VIL til evig tid hevde at det var en feil avgjørelse. Ingen kan laste dem for det. Av alle fotballspillende nasjoner på denne jord kjenner Danmark sterkest på følelsene som ble utløst da Christian Eriksen kjempet for livet.

Men følelser alene kan ikke styre et internasjonalt fotballsluttspill, spesielt ikke når det går bra og pasienten så de ti siste minuttene av kampen fra sykesenga.

Det høres kanskje kynisk ut, men i det store bildet gjorde UEFA en klok og riktig avgjørelse.

DANMARK HEVDER DET gikk ut over dem, og at de ikke var skikket til å fullføre kampen de tapte 1-0. Det er sikkert riktig. Ingen bør betvile det Danmarks spillere følte der og da. Men konsekvensene og de logistiske følgene av et drama som dette tar ingen hensyn, derav parallellen til utilsiktet skade.

For UEFA og turneringa var det bedre at det gikk ut over noen enn mange.

Synd, men sant.

ALTERNATIVENE DANSKENE FIKK presentert var å spille kampen ferdig lørdag kveld, alternativt fortsette søndag klokka 12.00. Da kunne EM gå sin gang uten problemer. Å spille mandag, slik danskene ønsket, ville skape for store ringvirkninger.

Med det alternativet kunne ikke Finland-Russland spilles som planlagt onsdag, i tillegg har du problemene og kostnadene det ville påført TV, arrangørene i St Petersburg, tilreisende tilskuere, flyselskaper, hoteller og veldig mye annet.

Løsningen som ble valgt var den eneste ansvarlige.

Derfor ble den valgt.

Les mer fra Norsk debatt her

LØRDAG KVELD HADDE Danmark ingen energi. Mot Belgia var det plenty. Parken var der for laget og Christian Eriksen. Selv med tap tror jeg pasienten ga prestasjonen tommelen opp fra sykehuset.

Den første omgangen var strålende, taktikken var god og utførelsen enda bedre, og da Danmark trengte en sluttspurt hadde de det også.

Det eneste de manglet var en Kevin de Bruyne.

Han er fra belgier og kan vinne EM.