Gå til sidens hovedinnhold

Det ser verre ut enn det er

Ståle Solbakken kan ikke bruke tid på å sutre over en landslagstropp kastrert av forfall. Han må gjøre jobben sin.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

NORGES LANDSLAGSTROPP TIL kampene mot Tyrkia (B) og Montenegro (H) var allerede betydelig svekket da spillerne ble tatt ut tirsdag i forrige uke. Siden det er den blitt rasert av nye offensive forfall.

En spiss på skadelista, Alexander Sørloth, var til å leve med.

Med Erling Braut Haaland og Joshua King ute i tillegg, er vi på tannkjøttet.

I INTERNASJONAL SAMMENHENG er det synonymt med Eliteserien, og alle vet hva det betyr. Det øverste nivået i Norge er per dato rangert som den 22. beste ligaen i Europa. Landslagets utfordring denne høsten er å kvalifisere seg til den mest prestisjetunge turneringa i verden, verdensmesterskapet i fotball.

Det er ikke noe i veien med Veton Berisha og Ohi Omoijuanfo, men de er ikke Brauten, Sørloth og King.

Ser man på hvor de respektive spillerne har sin hverdag, trenger man ikke en gang legge til med all mulig respekt.


FORFALLENE PÅ TOPPEN av spissenes, og han som egentlig skulle stått i mål - André Hansen, ser ut som et helvete i sum, men er likevel ikke så ille som antallet fraværende spillere skulle tilsi. Det er forfallenes oppside. Det er savnet etter Erling Braut Haaland som gjør virkelig vondt. Alt annet er håndterbart.

Det skyldes at forskjellene ikke er så store mellom våre beste menn, og at jevnheten vi gjerne snakker om som et problem plutselig er en fordel.

I tillegg slipper Ståle Solbakken å gjøre forandringer i forsvarsrekka.

Les også: Denne gangen slipper han ikke billig unna

Når Norge møter Tyrkia fredag kveld, stiller vi mest sannsynlig med den samme forsvarsfireren som spilte 1-1 mot Nederland på Ullevaal 1. september.

FOR TI OG en halv måned siden viste Nødlandslaget oss hva krisehåndtering er, og hva fandenivoldskhet kan gjøre med et fotballag. Før Østerrike i Wien ble Norge rammet av mer enn et titalls forfall. Da måtte hele laget byttes ut på grunn av Team Ernas rigide koronarestriksjoner.

Kaptein for gjengen som ble rasket sammen i løpet av en helg var Mats Møller Dæhli, en spiller som falt mellom to stoler i Lars Lagerbäcks Norge.

Nå er han tilbake der han hører hjemme.

Ståle Solbakken bør ta en prat med han.

Les flere kommentarer fra MortenP

NÅR DET ER sagt kommer også Ståle Solbakken med erfaring om hva det vil si å være underdog i fotball. Som trener for FCK har han vært ute noen vanskelige kvelder før. Og enda bedre, han liker utfordringen og tanken på å knekke ut en plan for et lag som kan spille uten forventningspress.

Norge blir ikke favoritter i Istanbul, men det er heller ingen grunn til å tro at vi blir herjet med.

Klarer Ståle Solbakken å bygge et Kriselandslag basert på Nødlandslagets lojalitet, vilje og motivasjon, kan Norge sjokkere igjen.

Les mer fra Norsk debatt

ØRJAN NYLAND SKAL stå i mål selv om han ikke har spilt et minutt siden vi slo Gibraltar for en måned siden. Det har Ståle Solbakken allerede bestemt. Å ta ut de ti andre bør heller ikke være noe stort problem. Forsvarsrekka er allerede spikret som den som spilte mot Nederland, og for å dekke banens bredde best mulig tror jeg nok Ståle Solbakken velger 4-2-3-1 fra start i Istanbul.

Det gir mest sannsynlig dette laget:

Ørjan Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Andreas Hancke Olsen, Stefan Strandberg, Birger Meling - Morten Thorsby, Patrick Berg - Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt, Moi Elyounoussi – Veton Berisha.

Det er ikke noe dårlig lag, bare så det er sagt.

Hadde Erling Braut Haaland spilt på topp ville heller ikke forfallene vært det temaet det er blitt.

Kommentarer til denne saken