FN varsler «kode rød» for menneskeheten.

Om vi ikke kutter utslippene kan vi forvente oss en sju grader varmere verden, med dødelig ekstremvær, ustabile økosystemer som påvirker hvorvidt vi kan produsere nok mat, millioner av mennesker drevet på flukt og høyere konfliktnivå mellom stadig mer pressede nasjoner.

Dette er ikke skremselspropaganda, Frp. Det er virkeligheten. På tide å ta den innover seg.

Når Frp er feige, er det vi som er unge i dag som må betale prisen. Fordi vi må leve lengst med konsekvensene om Norge ikke kutter utslippene nok.

Selvfølgelig kommer MDG til å påpeke det rapporten selv sier: Nå trengs det politiske tiltak, og det er ikke ett fett hvilke det er. Frp mener vi må bruke tid vi ikke har på å «finne de gode løsningene».

Sannheten er at verdens politikere allerede vet utmerket godt hva som må gjøres og har gjort det i mange tiår. Endeløse mengder klimaforskning er tydelig: Vi må gjøre mye mindre av det som skader klima, og mye mer av det som faktisk hjelper jorda.

Det har så langt Frp vært lite villige til, og vil dure på med bil, biff og boring for alle penga.

I sin desperasjon etter å motarbeide klimapolitikk tyr Frp stadig regelrette løgner om olja.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Slår fast

SSB har tydelig slått fast at å fase ut norsk oljeproduksjon vil

  1. ikke føre til at all produksjonen blir overtatt av andre land,
  2. føre til netto kutt i globale utslipp, og
  3. være et av de mest kostnadseffektive klimatiltakene vi kan gjøre Ikke dyrt er det heller.

SSB har også regnet ut at Norge vil kun tape ett år med økonomisk vekst ved å slutte med olje.

Sett opp mot hele menneskehetens framtid, er det en liten pris å betale - spesielt når vi vet at verden har klart seg gjennom langt tøffere økonomiske tider før.

Slutt å beskytte oljeindustrien

Nå har til og med oljelobbyens bestevenn, Det internasjonale energibyrået, sagt at verden må slutte med olje og gass.

Selv de innrømmer nå at verdens klima rett og slett ikke tåler at vi pumper opp enda mer fossil energi. Nå må Frp slutte å late som om deres oljepolitikk i det hele tatt er et alternativ. De har null backing på det i forskningen.

At Europa går over til fornybar energi vil også ha geopolitisk positiv effekt. Når flere land produserer sin egen fornybare energi, trenger de ikke være avhengige av Russland eller Saudi-Arabia.

Hvis Frp er redde for disse oljelandene sin innflytelse - som man bør være - må de støtte satsingen på fornybart og slutte å beskytte oljeindustrien.

Verken markedet eller staten alene kan ikke løse klimakrisa. Vi må bruke hele verktøykassa. At Frp er mer redde for noen forbud enn for klimakollaps viser bare at de er et useriøst parti som ikke skjønner alvoret av situasjonen vi står i. Den største trusselen mot friheten vår er klimakrisa.

Les mer fra Norsk debatt her

Frp tror ikke på klimakrisa - hvertfall ikke nok til å ville gjennomføre tiltakene som trengs. Frp velger fossilpopulisme over å sikre oss alle en levelig framtid. Det er bare nok en grunn til at Frp aldri mer kan komme i regjering.

Vi har ikke tid til at de skal fortsette å stikke kjepper i hjulene for klimapolitikken.