Gå til sidens hovedinnhold

Dette er lavmål, Sylvi. Og langt under beltestedet

Jeg har lovet meg selv å aldri skrive et innlegg til om Sylvi Listhaug, men jeg klarer rett og slett ikke å la vær. Jeg klarer ikke å holde kjeft om noe så stygt som det hun gjør.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Denne teksten ble først publisert på bloggen Heges lille rom. Nettavisen har tillatelse til å bruke innlegget.

Det er ingen hemmelighet at jeg er SV-er og stolt av det.

Men jeg er også av den mening at man skal kunne ha respekt for hverandre, og for andre mennesker, uansett politisk mening.

Men det holder hardt. Det holder veldig hardt Sylvi.

Les også: Listhaug langer ut mot miljøer som ikke følger opp smittevern og vegrer seg mot vaksinering

For når du, Sylvi Listhaug, med korset rundt halsen din, legger ut poster om at det vil bli en enklere hverdag uten flyktninger og nå setter flyktningene fra Moria opp imot kreftpasienter og mennesker som savner sine kjære på grunn av pandemien.

Da mister jeg respekten.

For det første, så er det utrolig lavmål å ikke hjelpe andre som lider. Det er lavmål å ønske at flyktningene drukna istedenfor å komme hit. Du skriver det «pent pakket» inn, men hatet lyser gjennom.

For det andre så kan du virkelig ikke sammenligne mennesker som har reist fra krig og død og tortur, med en bestemor fra Oslo som savner barnebarnet i London.

Du kan ikke sammenligne medisin til kreftpasienter med flyktningbarn, for vi vet alle at det er to ulike budsjett.

Det ene bør ikke være mer verdt enn det andre!

Jeg har lovet meg selv å aldri skrive et innlegg til om Sylvi Listhaug, men jeg klarer rett og slett ikke å la vær. Jeg klarer ikke å holde kjeft om noe så stygt som det hun gjør.

Og attpåtil så viser hun fram korset sitt, som et tegn på at hun er en god kristen.

Vet du hva jeg vil kalle en god kristen? En som behandler mennesker likt, og med respekt.

En som ser at folk er folk, og likeverdige - uavhengig av hvor de kommer fra, eller legning. Og som strekker ut en hånd til de som lider.

Politiske meninger kan være så mangt, og vi trenger politiske syn fra alle sider. Men vi må ikke glemme det vi trenger aller mest, og som vi bør klare å ha selv om vi er uenig med hverandre. Og det er RESPEKT!

Les mer fra Norsk debatt her

Det går an å være uenige om ting, men likevel klare å ha respekt for andre mennesker. Det går an å vise våre kommende generasjoner at alle mennesker er like mye verdt, selv om man ikke er enige.

Og som en offentlig person, så mener jeg det er din plikt å gjøre.

Det du legger ut på Facebook kan bidra til mange kriminelle handlinger.

For ja , det er ytringsfrihet - men det er ikke ytringsfrihet uten grenser. Og det du skriver er det alltid noen som drar videre - og det har du et ansvar for.

Du har et ansvar for å fronte dine meninger med respekt for andre mennesker.

Og der - der feiler du stort.

Kommentarer til denne saken