Det er lett å falle for fristelsen å inngå en dårlig avtale, når strømselskapene tilbyr halv pris på strøm. Men når det er kampanjer for billig strøm bør det få varsellampene til å lyse og blinke, hos oss alle.

Det er som ellers i livet - hvis noe er for godt til å være sant, så er det antagelig nettopp det. Ingen gir bort noe gratis eller billig, og det gjelder også for strømselskapene.

Les også: Nordmenn må betale dyrere strøm for å «grønnvaske» oljeplattformer

Vanskelig å sette seg inn i

Vi vet at strømleverandørene benytter enhver anledning til å lure oss forbrukerne inn i dyre avtaler. Strømselskapene har klart å gjøre strøm veldig kjedelig og komplisert, og da orker vi som kundene rett og slett ikke å sette oss inn i det.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I tillegg er det også noen selskaper som lokker med både kortreist og «grønn strøm». En må være spesielt interessert og dyktig dersom en skal forstå alle kampanjetilbudene, og bytte i rett tid. Man må være godt kjent i strømmarkedet for å komme godt ut av disse tilbudene.

Ikke la deg lure

Dette er ikke for folk flest. Mange av oss forstår ikke strømregningen, og har ingen anelse om hva neste strømregning kommer på.

Norge er blitt vannlandet med de høye og vanskelige strømpriser. Dette har kommet etter at elverkene gikk over bekken for å bygge vindkraft.

Mens elbilen lades og middagen koker

Når temperaturen i store deler av landet er lav, blir strømregningen i de tusen hjem og på arbeidsplasser skyhøye. Dette skjer de timene der elbilene lades og middagen kokes.

I mange tiår har vannet trofast produsert landets el-behov, med relativt lite vedlikehold og med lav kostnad for oss alle.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Hvis bransjen ikke snart får forbedret strømregningen og informasjon om pris og vilkår, forventer vi at politikerne tar grep og får dette på plass snarest.

Slik kan vi ikke ha det i vannlandet Norge.