MED GODKJENNINGSSTEMPELET PÅ en undertrykkende stats oppkjøp av Newcastle United - en handel som i realiteten gir en drapsmann all makt på St. James’ Park - forteller Premier League en hel verden hva Premier League egentlig handler om. Penger.

Ingenting er uakseptabelt, for undertrykkende eller menneskerettslig avskyelig bare lommene er dype nok.

Det saudi-arabiske Investeringsfondet PIF, kontrollert av kronprins Mohammed bin Salman, har de dypeste lommene av dem alle.

Minst tjue ganger så dype som Manchester Citys eier, UAEs visestatsminister, Sheikh Mansour.

MOHAMMED BIN SALMAN er mannen som beordret drapet og parteringen av Washington Post-journalist Jamal Kashoggi i det saudi-arabiske konsultatet i Istanbul tilbake i oktober 2018. Saudi-Arabia har tatt på seg skylden for den grusomme handlingen. I Amerika har CIA konkludert med at det var MBS som bestilte drapet.

Med 80 prosent av aksjene i Newcastle United bruker han nå pengene sine til å vaske det grusomme drapet vekk fra folks bevissthet, til hyllest fra halve klubbens fanskare, inkludert Alan Shearer.

Og vips, så har Newcastle United verdens rikeste eiere.

Har du penger nok ser også Premier League en annen vei.

HVA DET KAN lede til blir inntil videre spekulasjoner, men alle som har fulgt med i Premier League-timen vet hva som skjedde da Roman Abramovitsj tok over Chelsea i 2003, og Sheikh Mansour kjøpte seg makta i den blå delen av Manchester i 2008. Klubbene investerte seg til titler.

Gode managere og enda bedre spillere ble hentet, jakten på titlene fikk koste hva det koste ville.

Velger Newcastle den samme modellen er det ingen grunn til å tro at ikke Erling Braut Haaland står øverst på arket.

Sommeren 2021 har vist oss at alt er mulig.

SISTE NYTT PÅ Nettavisens daglige ryktebørs er at nettopp Manchester City ønsker å innlede samtaler med Erling Braut Haaland allerede i januar. Det kan fort være riktig. Like riktig er det at det har kommet en ny konkurrent i markedet.

En konkurrent som så langt ikke har rukket å definere noe som helst rundt sin nære framtid, men som har midler til å delta i alle budrunder.

Bestemmer de seg for Brauten, er det egentlig opp til spilleren selv.

Les også: Aristoteles ville vært stolt av Ståle Solbakken

DET HØRES INNTIL videre sykt ut, men alt kan skje med penger. Erling Braut Haaland er til salgs, det vet vi. Newcastle har mer penger enn noen andre. Og skulle de gå all in i første forsøk, ta den amerikanske shock and awe-varianten, på norsk kjent som hurtig dominans - hvorfor ikke gjøre de to neste overgangsvinduene til en spektakulær maktdemonstrasjon, og vise at de er kommet til Newcastle for å vinne titler, både i England og Europa.

Hvem hadde trodd at Lionel Messi skulle gå til PSG?

Hvem hadde trodd at Cristiano Ronaldo skulle gå til Manchester United?

Les mer fra Norsk debatt

AKKURAT, JA, IKKE veldig mange. Men sånn ble det. Også fotballens veier er uransakelige. Så et lite tips inn i høstmørket, begynn å tenke tanken om at Newcastle vil være med i kampen om Erling Braut Haaland.

Det kan faktisk skje.

Har noen råd til å gjøre den neste overgangen planeten Volleywood venter på, så er det dem.