DNBs bebudede oppkjøp av Sbanken bør stanses av finansmyndighetene. Vår statskontrollerte storbank er i klar offside.

Kundereaksjonene stormer på. Sbanken har i mange år nå vært folkets bank med en profil som tiltaler vanlige lønnskontokunder. Den karakteristikken kan ikke brukes om DNB.

Les også: Kundene raser mot DNB-planer: Varsler massiv kundeflukt

Det er all grunn til å frykte at Sbanken, slik vi i dag kjenner den, vil forsvinne i DNBs gap, slik Postbanken gjorde. Dette bekreftet langt på vei konsernsjef Kjerstin Braathen torsdag formiddag.

Dessuten har staten et stort ansvar med sin eierandel i DNB på 34 prosent. Så får styrene i de to bankene mene hva de vil; her er man ganske ensidig opptatt av profitt, noe som ikke nødvendigvis kommer kundene til gode i det lange løp.

Sbanken er et godt supplement i dagens bankflora og et foretrukket bankalternativ for vanlige folk. Det er nok å ta en liten titt på rentebarometeret og sammenligne de to bankene, så får man klart svar.

DNB er nok en god og sikker bank for mange og særlig for bedrifter. Bankens motiv for å kjøpe opp Sbanken er ikke minst å kvitte seg med en etter hvert litt brysom konkurrent.

Dernest ønsker DNB å dra veksler på Sbankens digitale kompetanse, som ligger i teten her i landet.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Grunnen til at kundene i Sbanken nå reagerer så kraftig, er at de frykter at deres bank i praksis vil forsvinne. Det har de god grunn til, DnBs motiver og historikk tatt i betraktning.

Dette momentet bør Kredittilsynet og øvrige finansmyndigheter som Konkurransetilsynet vurdere grundig innen et oppkjøp får klarsignal.

Så langt står DNB i klar offside, noe kundereaksjonene gir høylytt beskjed om.