Gå til sidens hovedinnhold

Dødssyk «Derrick-stjerne» gift i hemmelighet

Hele Norges Fritz Wepper har giftet seg - i en alder av 79 år. Han ble berømt for sin rolle som assistenten i den tyske krimserien om mordetterforsker «Derrick».

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Den alvorlig syke filmstjernen har omsider svart «ja» til sin kjæreste gjennom mange år - og mor til parets ni år gamle datter, melder blant annet det tyske nyhetsmagasinet Focus. Vielsen skal ha funnet sted med få deltakere og i dypeste hemmelighet.

«Norske» stjerner

Med totalt 281 episoder fra 1974 til 1998 ble serien også solgt til 102 land utenfor Tyskland - ikke minst til Norge, der det oppsto en ren kult omkring de to hovedrolleinnehaverne Horst Tappert (1923-2008) og Fritz Wepper. Mens Tappert kjøpte seg et eget landsted i Lofoten - hvor han minst en gang i året inviterte den norske kjendispressen til «hjemme-hos-reportasjer», nøyet Fritz Wepper seg med å jevnlig gå på norsk elgjakt og besøke sine norske venner.

Rollen som Derricks assistent - Harry Klein - blir ikke minst husket fordi Fritz Weppers skikkelse - angivelig - alltid fikk ordre av sjefen om «å hente vogna, Harry». I serien får Harry Klein imidlertid aldri en slik ordre.

Her kan du lese flere kommentarer av Asbjørn Svarstad.

Ikke bestevenner

Da Derrick som serie skulle nedlegges, ble det i tyske medier spekulert i om Fritz Wepper kunne overta hovedrollen og at Harry Klein på egenhånd skulle fortsette med mordetterforskning i München. Planen fikk åpenbart Horst Tappert til å se rødt, da han mer enn antydet overfor avisene at Fritz Wepper slett ikke var kvalifisert til å gå i hans fotefar.

Da Horst Tappert døde i 2008, ble det meldt at Fritz Wepper - etter avdødes ønske - ikke fikk komme i begravelsen. Enkefru Ursula gikk den gangen ut og forsikret om at Wepper «selvfølgelig» skulle inviteres - og at forholdet mellom de to tidligere kollegene hadde vært preget av vennskap og gjensidig respekt.

Folkekjær

Fritz Wepper har etter at Derrick ble nedlagt spilt hovedrolle i flere populære TV-serier - sist som ordfører i en komedie om en sørtysk småby - og nyter stor respekt som en av landets mest folkekjære skuespillere.

Weppers privatliv utspilte seg i flere år på sladrepressens førstesider. I 2009 forlot han kona for å flytte sammen med den 33 år yngre fotografen Susanne Kellermann. Paret fikk i 2012 en datter sammen. Året etterpå flyttet Fritz Wepper tilbake til kona. Hun lot ham - med jevne mellomrom - få gjennomgå i ukepressen - fordi ektefellen stadig vekk flyttet frem og tilbake mellom de to kvinnene.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt

Frem og tilbake

I 2019 døde Angela Wepper i en alder av 76 år, og siden har Fritz Wepper bodd permanent sammen med Susanne Kellermann og datteren.

Sist vinter ble det kjent at Wepper har kreft. Han ble i mars hasteoperert etter sterk spredning, men familien har ikke sendt ut andre prognoser enn at de håper det går bra.

Etter Horst Tapperts død, ble det kjent at han under krigen gjorde tjeneste i Waffen-SS - et faktum som han hele livet forsøkte å holde hemmelig. Avsløringen førte til at Derrick ble fjernet fra den tyske tv-stasjonen ZDF - og også av sendere i andre land.

Men NRK valgte den gangen å la serien forbli tilgjengelig.

Kommentarer til denne saken