Gå til sidens hovedinnhold

Du glemmer ikke å være verdens beste fotballspiller

Manchester United og Paris Saint-Germain er akkurat nå fotballens motpoler. Kanskje årsaken er at spillerne som sørger for det ekstreme fokuset kommer fra to forskjellige verdener.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

West Ham - Manchester United 1-2

PSG - Lyon 2-1

CRISTIANO RONALDO (36) har scoret fire mål på tre kamper for Manchester United. Han er allerede en suksess og omtales av mange som den siste biten i Ole Gunnar Solskjærs puslespill. Portugiseren ser ut som om han kommer rett ut av laderen, full av energi og utholdenhet.

I Paris, der Lionel Messi (34) prøver å lande etter en av fotballhistoriens mest sjokkerende overganger, er det stikk motsatt.

Da verdens beste Messi ble tatt av banen etter 75 minutter mot Lyon, så han bare trist ut.

Les også: Eksklusive rettigheter i boks: Nettavisen viser Messi og fransk fotball de neste tre årene

RONALDO LEVERER. MESSI gjør det ikke. Der har du kortversjonen. Det er den som gjerne utbroderes i overskrifter, analyser og ekspertkommentarer. Det er så enkelt når du kommer til spillere på dette nivået. Tenk hvor overrasket du selv blir når Erling Braut Haaland innimellom ikke scorer mål for Borussia Dortmund.

Manchester United-fansen er euforiske og kunne ikke vært mer fornøyd med mannen som har fem gullballer.

Han med seks har ennå ikke funnet seg til rette.

DU MÅLER IKKE suksess etter tre kamper. Det er ikke mulig. Tvil, derimot, det skapes. Og rundt det som skjer i Paris ble den første tvilen sådd etter forrige ukes Champions League-skuffelse mot Club Brugge.

Da hadde Lionel Messi spilt 114 minutter for PSG.

Nå er spilletida uten scoring oppe i 189 minutter.

Og hva det betyr kan du jo google deg til.

Overskrifter fulle av kritikk, skepsis og negativitet.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

DET ER MANGE forskjeller på Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Det vi ikke tenker så mye på er livene de har levd, hvor de har levd dem og antall klubber de har spilt for.

Ronaldo gikk fra Sporting Lisboa til Manchester United som 18-åring, og hadde før returen til Old Trafford vært i Real Madrid (2009-2018) og Juventus (2018-2021).

Lionel Messi kom til Barcelona som 12-åring.

Det siste han ønsket var å flytte hjemmefra.

Les også: Den dårligste CL-manageren i Uniteds historie

LIONEL MESSI HADDE over 21 år i Barcelona da den vanskjøtte spanske storheten ikke lenger hadde anledning til å holde på verdens beste fotballspiller. Kan hende han sturer. Kan hende han og familien ikke finner seg til rette i et nytt land med et nytt språk. Kan hende 21 år i samme klubb krever en litt lengre omstillingsperiode enn en drøy måned.

Cristiano Ronaldo har gjort det før - flyttet til oppgradert forventningspress og levert, akkurat som nå.

For Lionel Messi er det et helt nytt territorium.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

TID ER DET siste du får som en av verdens beste. Du må bare prestere. Om kona savner venninnene eller du ikke vet hva melk heter, hva så? Gjør det du kan best, for pokker. Vær briljant og skyt ballen i mål.

Du er verdens beste fotballspiller omgitt av lagkamerater med ekstreme kvaliteter, hvor vanskelig kan det egentlig være?

Der har du kravene.

Der har du tribunens og kritikernes arroganse.

LIONEL MESSI VAR ikke langt unna da PSG vant sin sjette strake seriekamp søndag kveld. Satt opp av Neymar var han et keeper-kne unna sin første scoring. Frisparket han tok fra distanse traff ramma der stolpen møter tverrliggeren. Den første omgangen var inspirerende og løfterik, den neste halvtimen var ingenting.

Og så ble han byttet ut.

Les mer fra Norsk debatt her

DET ER INGEN fare med Lionel Messi. Han har ikke glemt hva det vil si å være verdens beste fotballspiller, ikke i løpet av en måned. Han har ikke byttet klubb før, er uvant med omstillingen og trenger litt mer tid.

Det kan faktisk være så enkelt, og at det ikke handler om fotball, hierarki, egoer og alt det andre vi koker clickbait-suppe på.

Selv Lionel Messi må innimellom få lov til å være menneskelig.

Kommentarer til denne saken