DET HANDLER IKKE om fotball, produktet slik vi kjenner det og de mange underliggende og gode kreftene som gjør det vakre spillet til verdens største samlingspunkt. Det handler bare om penger.

Om privat overflod, aksjekurser, makt og posisjoner.

Om noen rike klubbeieres ønske om å bli enda rikere.

Jakten på mer er et brutalt spill uten moral og solidaritet.

Koste hva det koste vil.

Les også: Super League: Den komplette galskap

TOLV ORGANISASJONER STÅR inntil videre bak Super League. Du kjenner dem som Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham, AC Milan, Juventus, Inter, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid. Men bortsett fra de to spanske medlem-eide klubbene Real Madrid og Barcelona, er de familieformuer, aksjeselskaper, holdingselskaper og finansielle institusjoner i en verden der mye alltid jager mer.

Uten hensyn til fotballens idé, sjel og historie.

Du må hate fotball for å støtte denne bastarden.

DET GODE VED nattas dårlige nyhet er klubbene som ikke har velsignet sviket, de tyske og franske. Klubber fra fem nasjoner var invitert til bordet. Bare de engelske, spanske og italienske har signert krigserklæringen. Sånn sett spretter ikke denne ballen veldig høyt, og når du hører reaksjonene er det mest som om lufta allerede er i ferd med å gå ut av ballongen.

FIFA, UEFA OG utbryternes nasjonale forbund har allerede truet med bannlysing både internasjonalt og i de respektive land.

Samtidig står tunge fotballpersonligheter, media og industriens mange betalte eksperter skulder ved skulder i sin fordømmelse.

DERFOR BLIR IKKE dette noe av, bare så det er sagt. Steinene grasrota nå lader opp i slynga vil treffe initiativtakerne midt i panna. Og de vil falle.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

Fansen, som alltid vil holde de nasjonale ligaene høyest, har knapt begynt å røre på seg.

Selv folka på The Kop (Anfield) og Stretford End (Old Trafford) vil stå skulder ved skulder i dette.

NÅR DET OPPRØRET setter seg skal Glazer-familien (Manchester United), Sheik Mansour (Manchester City), Fenway Sports Group (Liverpool), Roman Abramowitsj (Chelsea), ENIC International Ltd. (Tottenham), KSE UK INC (Arsenal), Agnelli-familien (Juventus), Elliott Management Corporation (Milan), Suning Holdings Group (Inter) og Miguel Angel Gil Marin (Atletico Madrid) prise seg lykkelig over at det ikke er folk på tribunene. Det samme gjelder selvfølgelig herrene på styrerommene i Real Madrid og Barcelona.

Hjemme hos de spanske storhetene er det ikke aksjonærer, en enkelt mann eller en familie som bestemmer, det er supporterne.

Jeg tror ikke de vil være mindre solidariske i Spania.

DET ER OGSÅ viktig at fotballfolk på innsida av klubbene, lederskikkelser som Ole Gunnar Solskjær, Jürgen Klopp, Pep Guardiola og José Mourinho for å nevne noen av de mest profilerte, står opp for fotballfamilien, fellesskapet og fotballens genuine miks av nasjonale og internasjonale konkuranser.

At eksempelvis Solskjærs ord til SKY Sports søndag kveld - «Jeg kan ikke si så mye, jeg har fokusert på kampen i dag. Jeg må sette meg ned og se hva dette er. Klubben vil nok kommentere dette senere» - ikke blir stående som Manchester Uniteds norske managers ytring i saken.

De mener gjerne mangt om mye, managerne, og nå har de sjansen til å stå opp og mene noe om fotballens idé og det vakre spillets framtid.

At eierne ser dem over skuldra, hva så?

I neste uke kan de få sparken uansett.

DET SYNES Å være to typer fotballsyn i denne saken. De som er uenige med Super Leagues initiativtakere, og Super Leagues initiativtakere. Det er spill mot et mål. For alle klubbene som har solgt sjela si til kapitalismen er dette også en slags oppvåkning.

Du kan ikke bare invitere et rovdyr hjem og tro at det ikke spiser deg, gitt muligheten.

Har du med forretningsfolk å gjøre som er av den oppfatning at lojalitet er noe som bare går en vei, mot en selv, vil du alltid være utsatt.

Å TA AVSTAND fra det som er forbindelsen og selve grunnlaget for suksess og rikdom er i alle sammenhenger en uklok handling. Fotballklubbene som nå prøver å sage ned treet som har båret dem de største fruktene – de nasjonale ligaene og Champions League - sager derfor også av sin egen gren.

De skjønner det bare ikke selv, til det er egoismen og den blinde grådigheten for stor.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

FOR ALLE SOM er glade i film har The Dirty Dozen plutselig fått en helt ny mening. Filmklassikeren «12 fortapte menn» ble en enorm publikumssuksess verden rundt, med et besøkstall på over 450 000 bare i Norge. Det var i 1968, året Manchester United vant Serievinnercupen, forløperen til Champions League, med George Best og Sir Bobby Charlton.

12 fortapte fotballklubber, uansett hvem som spiller hovedrollene, er det ingen som vil vite noe av.