(Fredriksstad Blad)

Og det er ikke fordi jeg ikke respekterer statsministeren. Hun har tvert i mot gjort en så god jobb som det er mulig å forvente av en statsleder i noe så krevende som en samfunnslammende pandemi.

Men jeg kan fortsatt huske at det var tung symbolikk over samtalen fra Erna Solberg fredag 6. november. Hun og hennes rådgivere hadde valgt seg ut oss og en håndfull andre lokalaviser i byer og steder med truende smittetall. Det var en inntil da uprøvd mediestrategi fra Høyre-statsministerens kontor, og vi kan trygt si at den fungerte.

Les også: Partileder mener Erna bør få samme straff som ungdomsgjeng på østkanten i Oslo

Saken jeg skrev om samtalen ble fredagens desidert mest leste. Responsen i kommentarfelt tydet på at budskapet ble mottatt med lokalbefolkningens største alvor. Og kanskje satte Fredrikstad-folk seg enda bedre inn i koronareglene og passet på å følge dem ekstra nøye etterpå. Smittetallene holdt seg ganske stabile i ukene som fulgte.

Men pondusen statsministeren med rette hadde overfor en skarve lokalavisredaktør den novemberfredagen, har nå forduftet som utepilsplanene i påsken. For når hun som har forklart og formanet og instruert og inngrepet på inn og utpust i et helt år, ikke klarer å følge reglene selv, da er det lov å være både sint og fryktelig skuffet.

Erna Solberg brøt smittevernreglene i vinterferien

Det beste som kan sies om at Erna Solberg og 13 familiemedlemmer spiste sushi i leiligheten på Geilo i vinterferien, er at hun beklager betingelsesløst etter at saken ble kjent.

Les også: - Burde du ikke melde deg til politiet, Erna?

Men det hjelper så lite. For hvorfor skal ikke alle vi andre også tøye regelstrikken litt ekstra nå, for eksempel i påskeferien, når selveste statsministeren gjorde det for å få en hyggeligere vinterferie?

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt.

Fredrikstad er nå inne i noenlunde samme situasjon som i begynnelsen av november. Smitten øker.

Du trenger ikke ringe Fredriksstad Blad denne gangen, Erna.