DA DU HÅPET saken ikke hadde flere omdreininger spiller Svein-Erik Edvartsen enda et trumfkort inn i konflikten med Norges Fotballforbund. For Norges største særforbund gjør avsløringen av dommerkomiteens manipulerende adferd en allerede belastende sak veldig mye verre.

Når Nettavisen avslører Edvartsens siste innspill – et 22 sider langt brev som levner dommerkomiteens leder liten ære - åpnes et nytt kapittel i en ekstremt betent sak.

Les også: Disse SMS-ene fra NFF-topp får Svein-Erik Edvartsen til å reagere kraftig

Det faktum at det er komiteleder Jon Skjervold som holder Edvartsen for narr, og sånn sett løper forbundets ærend, gjør ikke saken bedre.

FEM ÅR ER gått siden konflikten startet, to forlik er inngått og 2,5 millioner kroner er overført fra Norges Fotballforbund til Svein-Erik Edvartsen. Spe på forbundets advokatutgifter og du har en fillesak som blør breddefotballens penger.

Det finnes ikke lenger noen mening i Edvartsen-saken, det er bare brutte løfter, trenering, falskspill, krav, trusler og juss.

På vei inn i det sjette året, der NFF har prøvd det meste uten å lykkes, kan dette fort bli veldig mye dyrere.

Les også: Edvartsen åpnet Pandoras eske. Nå velter ulykken seg over NFF

TIDLIG I KONFLIKTEN, og da snakker vi om 2017, framsto generalsekretær Pål Bjerketvedt som den voksne i rommet på Ullevaal Stadion. Det var han som omtalte konflikten som en fillesak. Det var også han som ba dommersjef Terje Hauge og direktøren for konkurranser, Nils Fisketjønn, om å løse den.

Siden det har vondt blitt ekstremt mye verre, og i dag handler alt om tidligere forlikstekster, hvem som har sagt hva, og ikke minst, om hvem som har gjort hva i hvilken hensikt.

Alt mens taksameteret går.

Les også: Det beste Edvartsen vet er å plage NFF

NFF HAR PRØVD alle varianter uten å lykkes. Årsaken til det er at de har holdt Svein-Erik Edvartsen på gress. Det har, for å si det mildt, vært en usedvanlig dårlig taktikk. Edvartsen ga tidlig inntrykk av at dette var en sak han ikke ville slippe tak i, og han gir seg ikke på tørre møkka

I tillegg har han John Christian Elden på laget.

En av Norges beste advokater som spiller sine juridiske pasninger med omhu.

SØNDAG 6. MARS blir Lise Klaveness valgt som Norges første kvinnelige fotballpresident. Hun kjenner jussen på gangen. Noe av det første hun og det nye styret bør gjøre er å gi administrasjonen et klart direktiv om å løse Edvartsen-saken en gang for alle. Lise Klaveness må bli den nye voksne i rommet.

Fem år er gått og tida for megling uten god tro gir ingen mening.

Det koster bare penger.

NORGES FOTBALLFORBUND HAR ikke lenger noe valg i Edvartsen-saken. De må slutte å lure seg selv og tro at Edvartsen forsvinner med tida. Det gjør han ikke. De må også slutte å lure Edvartsen.

Håndteringen av rasismevarselet er en skam for makta på Ullevaal Stadion, og avsløringen av Jon Skjervolds dobbeltspill ditto.

Hvis saken er at Svein-Erik Edvartsen aldri skal få lov til å dømme en fotballkamp i NFF-regi, vel, da må NFF si det, ta konsekvensen av det og løse det.

Les mer fra Norsk debatt

ALTERNATIVT, OG OM det mot formodning skulle finnes et snev av sannhet i de skriftlige løftene gitt i forlik, da må de gi mannen det. Enten handler NFF i god tro. Eller så gjør de det ikke. Det finnes ingen mellomting, og Edvartsen forsvinner ikke.

Svein-Erik Edvartsen har gjort det til en livsoppgave å plage NFF.

Lise Klaveness bør gjøre det til sin første styrelederoppgave å få saken ut av verden.