Gå til sidens hovedinnhold

En oppfordring: Les Stavrum, Raymond!

Det ser ikke ut til at Raymond Johansen og Robert Steen har tenkt til å lytte til faktabasert journalistikk om smittetall.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

I en kommentar - på trykk i Nettavisen onsdag denne uka - gjør redaktør Gunnar Stavrum et godt og presist forøk på å vise at byrådet i Oslo meget vel, og med full smittefaglig dekning, kunne åpnet for begrenset skjenking i Oslo.

Dette er saken: Oslo stenger fortsatt for all skjenking selv om forskning tilsier åpning

Han viser dette med smittetall for perioden før og etter nedstengningen sent i høst. Men det ser ikke ut til at Raymond Johansen og Robert Steen har fått med seg disse funnene, skjønt materialet er fullt tilgjengelig - nå også massespredd.

Samtidig tar flere og flere i butikk, reiseliv og serveringsbransjen stadig mer kraftfullt til orde for en gjenåpning i hovedstaden, senest siste døgn ved Kristin Krohn Devold (NHO reiseliv); ikke akkurat noen lettvekter i næringslivssammenheng.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Redaktør Stavrums tilnærming er journalistisk faktabasert og verdt å lytte til. Samtlige kritikere av Oslos linje har imidlertid et felles anliggende; de ønsker ikke å se en nesten død by som vil få store vansker med å reise seg igjen om det ikke handles snart.

Men i skrivende stund ser det faktisk ut til at Raymond Johansen og Robert Steen heller vurderer å holde Oslo stengt til vi er vaksinert, de fleste av oss.

Og for næringslivets del - med døden til følge.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken