DET VAR IKKE en sportsdirektør Vålerenga ansatte denne uka. Det var en talentspeider med kontorplikt og ansvar for budsjettoppfølging.

I Vålerenga blir Joacim Jonsson underlagt sport og skal rapportere til Dag-Eilev Fagermo.

Slik sportssjef/sportsdirektørjobben normalt defineres er det omvendt.

Les også: Fagermo med Jonsson-innrømmelse: - Hadde ikke sett det for meg

DAG-EILEV FAGERMO har lenge vært tydelig på at Vålerenga må bli bedre på spillerlogistikk, og at det har høyeste prioritet. Derfor har han vært på jakt etter gode talentspeidere.

Stig Marius Torbjørnsen i IFK Norrköping er en av de beste.

Han har stått øverst på Vålerengas ønskeliste siden i fjor høst.

DA JØRGEN INGEBRIGTSEN sa opp stillingen sin ønsket Fagermo å knytte Torbjørnsen til Vålerenga med utvidede fullmakter. Igjen, det er ikke en papir-pusher Vålerenga trenger, selv om det er en del av jobben.

Det er spillerlogistikken som er akilleshælen på Intility Arena.

Vålerenga var nær å lande Torbjørnsen, men det lot seg ikke gjøre.

At Joacim Jonsson plutselig ble mannen, kom fra blå himmel.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

VÅLERENGA HADDE TRE kandidater, en av dem var Tor Ole Skullerud, men før helga bestemte de seg for å ta med en fjerde - Joacim Jonsson. Han kom inn bakveien og fikk nøkkelkort til hovedinngangen etter et overbevisende intervju.

Tirsdag ble han lansert, og fra og med fredag 1. april hever han lønn.

I lys av det han har gjort og sagt de siste årene bør han hoppe bakken ned med fjellstøtt telemarknedslag for ikke å bli dømt til fall.

Les også: Fagermo har fått svingdøra fra Deila-tida midt i trynet

SOM FOTBALLEKSPERT PÅ TV har Joacim Jonsson hatt en høy og kategorisk stemme. Han har rost og rist, men gjennomgående slaktet spillere og klubber mer enn noen annen. Sånn sett passer han godt i sjargongen og imaget som en gang i verden gjorde Vålerenga til klubben og institusjonen den er.

I Vålerenga var alle verdensmestere, enten de vant eller rykket ned.

I Discoverys studio, rett eller galt, har Joacim Jonsson vært mannen med alle svarene.

DET ER IKKE så farlig om man tar en sjanse og tar feil i et TV-studio. Det er vann under brua etter en dag eller to. Det er underholdning og kan rettes opp med stikk motsatte analyser i neste sending. Om en overgang omtalt som et meget godt kjøp viser seg å være veldig dårlige, eller en om en påstått keeper uten armer plutselig begynner å redde alt, hva så?

Det jeg sa i går gjelder ikke i dag.

Jeg tar gjerne en tatovering til på grunn av et tapt veddemål, med påståeligheten min får du aldri.

Les flere kommentarer fra MortenP

INGENTING HEFTER VED en ekspertjobb på TV. Da hadde ikke Joacim Jonsson holdt posisjonen i seks år. Nå derimot, hefter alt.

Fra og med 1. april vil alle Vålerengas signeringer være hans spillere, til syvende og sist godkjent av Dag-Eilev Fagermo.

Skal han unngå å bli Eliteseriens og TV-studioenes hoggestabbe, må ordene han har omgitt seg med omgjøres til handling med oppside for Vålerenga.

JOACIM JONSSON HAR meget god oversikt over spillermarkedet i Norge og Sverige, det må ingen betvile. Selv om han har sittet i studio i seks år er han den mest oppdaterte eksperten på spillermarkedet.

Men det er ting å snakke om en spiller eller ti uten økonomiske heftelser.

Det er noe helt annet å sette navnet sitt på en overgang til store penger.

Les også: Det er nå Fagermo må vise hvem han er, og hva han står for

DET ER POTENSIAL og gode muligheter til å gjenreise Vålerenga. Det arbeidet blir Joacim Jonsson en viktig del av. Dag-Eilev Fagermo er under konstant gransking for spillet, taktikken og posisjonen på tabellen. Det blir Joacim Jonssons oppgave å optimalisere mulighetene.

På TV kan du prate, det kommer med territoriet.

Å lykkes i en jobb det prates om på TV handler utelukkende om teft, lange dager og beinhard jobbing.

Les mer fra Norsk debatt

JOACIM JONSSON HAR bevist at han er god til det første. Med megafon og uten hensyn og sperrer, har han hatt den høyeste stemmen i norsk fotball. I Vålerenga skal han opp til eksamen.

Heretter holder det ikke med prat, å finne gode fotballspillere er ikke underholdning.

I Vålerenga må Joacim Jonsson vise at han vet hva han snakker om.