Gå til sidens hovedinnhold

Enden på denne triste historien er at Strømsgodset rykker ned

Strømsgodset har mistet det meste på en uke - troverdigheten, treneren, sportsdirektøren, samholdet og omdømmet. I løpet av sesongen ryker eliteserieplassen også.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

HOVEDTRENEREN MÅTTE GÅ, sportsdirektøren fulgte etter, styreformannen har gjort skam på klubben og alt som heter grundig saksbehandling, og ifølge gode kilder er spillergruppa delt på midten. Verre kan det knapt bli i en fotballklubb.

Noen refererer til den siste uka i Strømsgodset som totalt kaos.

Hva tilstanden per dato angår er ordet anarki.

Les også: Bekreftes av flere vitner: - Dette sa Strømsgodset-treneren til klubbens ansatte

HENRIK PEDERSEN VAR knapt ute av døra før Jostein Flo kastet kortene. Om ikke annet forteller det at alt den tidligere sportsdirektøren sa om treneren i den etter hvert så famøse og Pedersen-rosende pressemeldingen, er sant.

Selv om han i utgangspunktet representerte klubben og varslerne satt Jostein Flo satt på Henrik Pedersens side av bordet i rasisme-saken.

Fordi det gikk som det måtte gå tok han konsekvensene av det.

NÅR STRØMSGODSET FORTELLER at rasisme-saken fortsetter underbygger det påstanden om kaos. Selv om han som var målet for det første varselet er ute av døra har ikke roen lagt seg på Marienlyst. Jeg hører om nye varsler, at en eller flere personer ut over Henrik Pedersen er involvert i disse, og at det handler om andre ting enn det som ble sagt i Marbella vinteren 2020.

Ifølge kilder er det snakk om en generell ukultur, også rettet mot mennesker utenfor klubben.

På tvers av religion, nasjonalitet og hudfarge skal ikke ting alltid ha blitt sagt i beste mening i Strømsgodset.

Les også: Sjelden har en vanæret mann fått et bedre skussmål

DET FØRSTE STEGET mot gjenreisingen av den vanærede fotballklubben var å oppgradere hjelpetrener Håkon Wibe-Lund til hovedtrener. Det skjedde søndag. Samtidig ble en av klubbens beste og mest lojale menn, BP Ingebretsen, hentet tilbake til trenerteamet for en tredje periode.

Strømsgodset har dratt på seg ekstrakostnader (etterlønn) gjennom avskjeden til Henrik Pedersen og oppsigelsen til Jostein.

For en klubb som har budsjettert med spillersalg på 8.6 millioner for å balansere bøkene i 2021, en sum som fort kan være 17,2 millioner så lenge halvparten av eventuelle salgsinntekter skal tilfalle støttespillerne i Blå Magi, er det derfor billigst mulig som gjelder.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP.

ØKONOMIEN ER EKSTREMT presset på Marienlyst. På toppen av det er humankapitalen så og si delt på midten. På den ene sida av spillergruppa har du Henrik Pedersen-lojalistene, de som gjerne ville beholde treneren, men som er glade for at han i hvert fall fikk forlate klubben med en pressemelding som egentlig forteller at det var det siste klubben ønsket.

På den andre sida har du «opprørerne», ledet av Jonathan Parr.

Deres krav, som et første steg på veien tilbake til en ny normal, skal være en pressemelding som tar avstand fra fredagens pressemelding.

Ifølge kilder er frontene steile.

Les også: Styrelederen klønet det til og gjorde rasisme-saken til Strømsgodsets Watergate

OMTRENT SÅNN STÅR det når Strømsgodset starter livet post Henrik Pedersen. Var forrige uke ille er det lite som tyder på at denne blir veldig mye bedre. Håkon Wibe-Lund og BP Ingebretsen tar over en delt spillergruppe som fortsatt står midt i en rasisme-sak, og på sidelinja skal Jostein Flo sitte som konsulent på etterlønn, ikke minst for å bidra til å ansette en ny seg selv.

Hvem som vinner garderoben, om noen, er et åpent spørsmål.

At økonomien vil blø fra åpne sår synes å være garantert.

Les også: Reagerer kraftig på Strømsgodsets pressemelding om at Pedersen er ferdig i klubben

KASSA ER SKRAPET, ledelsen vingler og seriestart nærmer seg med stormskritt. Med toppscorer Lars-Jørgen Salvesen ute for sesongen med korsbåndskade, egentlig det eneste salgsobjektet mulig å se, er budsjettet allerede under angrep. Covid-19 har fortsatt makta i norsk fotball, Abida Raja har sagt at fulle hus er det siste fotballen skal ta høyde for, og blant samarbeidspartnerne skal det være folk som ikke liker det de ser, hører og leser.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt.

Legger du det som har skjedd den siste uka på toppen av nesten-nedrykkene i 2018, 2019 og 2020, blir konklusjonen følgende:

Strømsgodset er ikke i en bedre situasjon enn de har vært de siste sesongene, den er veldig mye verre.

Skulle jeg satt opp et tips for Eliteserien 2021 her og nå, ville jeg uten å blunke plassert Strømsgodset på 16. plass.