Gå til sidens hovedinnhold

Er du norsk, heier du på Norge. Punktum

Norge ønsker å bygge et barskere og mer direkte samhold, og framstå som et tøffere fotballag. Å beskylde media for å dyrke lagets nedturer er ikke veien å gå.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Norge - Gibraltar, TV2 i kveld kl 20.45

KRISTOFFER AJER (23) kritiserer norske medier for å spekulere i ondsinnethet, og mener vi burde fokusert på seieren og prestasjonen mot Latvia framfor å gjøre Joshua Kings Youtube-miss for åpent mål til en av flere saker i miksen fra Riga.

Konklusjonen på det er at Brentford-stopperen i hvert fall ikke har noen framtid som redaktør.

KRISTOFFER AJER ER en klok og velartikulert ung mann, hadde 18 seksere på scorekortet da han gikk ut av videregående, spiller i Premier League og er særdeles flink til å finne lagkamerater når han tar med seg ballen framover i banen. Han er hel ved, som vi sier på norsk. En kar som kan mer enn å spille fotball.

Media, derimot, skjønner han helt åpenbart lite av.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Mekanismene, enda mindre.

DET ER IKKE dårlig gjort eller et angrep på en spiss som har sittet på benken i 85 minutter når TV2s Jesper Mathisen der og da sier King-missen er den største han noen gang har sett av en norsk landslagsspiller. Det er i nabolaget til faktum. Det motsatte, å ikke gjøre det til et av kampens øyeblikk, ville vært tjenesteforsømmelse.

Mathisen som alle oss andre trodde ikke det han så.

Det var hundre ganger vanskeligere å ikke score på den målsjansen, enn å skyte ballen i mål.

At Joshua King er en strålende fotballspiller med en lang karriere, mange landskamper og viktige mål har ikke noe med saken å gjøre.

Det er snøen som falt i fjor.

Les også: Vær forbanna, Ståle - det er smittsomt

JOSHUA KINGS MISS var en brent målsjansen av et kaliber som finner veien inn i kavalkader, og som skaper fest i sosiale medier. Det finnes mange av dem. De som følger med husker sikkert Alexander Sørloths miss på Kypros for tre år siden. Akkurat som spektakulære scoringer har sine oppsamlingsheat, har de spolerte sjansene det samme.

Det er ingen som koser seg over det, snarere tvert imot.

Er Kristoffer Ajer av den oppfatning at norske medier synes 2-0 over Latvia er bedre enn 3-0 over Latvia, må han tro om igjen.

I ET LAND der «den som er med på leken må tåle steken» kommer med morsmelken, er det som toppidrettsutøver viktig å skille snørr og barter. Tar du en åtter på spillerbørsen med et smil, må du evne å ta en treer på hakespissen. Det er ingen ondskap i dette, døra slår begge veier.

If you can’t take the heat ... og så videre.

Les flere kommentarer fra MortenP

LARS LAGERBÄCK OMTALTE Norges spillere som snille labradorer i sin periode som landslagstrener. Ståle Solbakken har vært inne på det samme. Det er noe som mangler i denne gruppa. Kan hende Kristoffer Ajers reaksjon er en del av de påpekte manglene.

At hårsårheten er større enn dævelskapen og evnen til å gi blaffen.

Som om en kommentar rundt en av VM-kvalifiseringas største misser i det hele tatt er noe å bruke energi på.

MISSEN I RIGA var ikke greia etter kampen i Riga. Det var prestasjonen, spesielt den første halvtimen, og poengene som har satt oss i posisjon til å drømme. Det var det norske medier fokuserte på.

Joshua King fikk bare en av mange overskrifter.

Akkurat som Moi Elyounoussis 2-0 scoring, kampens største prestasjon, fikk sin oppmerksomhet.

Les mer fra Norsk debatt

HAR KRISTOFFER AJER en underliggende tanke om å skape noe som alltid virker - en ytre fiende, oss mot dem - er kritikken lettere å forstå. Da er det psykologi dette handler om. Et forsøk på å gjøre gruppa sterkere og mer sammensveiset.

Jeg setter døra på gløtt for det, og i så fall var det bare timingen som var dårlig.

Man må alltid velge sine slag.

For alle fotballag utkjempes de viktigste på banen.

Kommentarer til denne saken