Forrige uke ble jeg skuffa over partiet som fortsatt kaller seg Arbeiderpartiet. Utenfor sin villa i Oslo stod en av Aps stortingsrepresentanter og rakket ned på Senterpartiet.

Høyreregjeringen og Ap ønsker å gjøre det dyrere å kjøre vanlige bensin- eller dieselbiler i Norge. De som ikke støtter Arbeiderpartiet og Høyreregjeringen, er ifølge Espen Barth Eide gammeldagse «dieselpopulister».

Barth Eide har vært direktør i «World Economic Forum» i Davos. Jeg forstår at hans gjester, noen av verdens rikeste personer, ikke uroer seg for økte dieselpriser. Eides venner i Davos har råd til å fly helikoptera sine, uavhengig av hvor dyr dieselen er.

Men jeg bryr meg faktisk om hvor dyrt det er å kjøre bil. Mener Arbeiderpartiets talsperson at jeg er en gammeldags «dieselpopulist»?

Jeg jobber som maskinfører, og kjører hogstmaskin i skogen i Østerdalen. Jeg vet ikke om Arbeiderpartiet og Høyreregjeringa også vil forby hogstmaskina mi, men jeg håper ikke det. Det vil uansett ta lang tid før maskina blir elektrisk.

Jeg bor på Rena og det er langt mellom ladestasjonene i skogen i Østerdalen. Sjølsagt er jeg avhengig av å bruke diesel- eller bensinmotor. Jeg kjører dieselbil, året rundt. Jeg har ikke noen plan om å kjøpe meg elbil. Det vil være upraktisk for meg.

Og det vil være dyrt.

Jeg har heller ikke hørt noen venner av meg si at de vil kjøpe seg elbil. Ingen av oss har lyst til å bli stående for oss sjøl i minus 30 grader hverken på en skogsvei eller langs Riksvei 3.

Jeg synes det er på tide å vise litt mer respekt for norske arbeidsfolk. Respekt for familier i Norge med normale inntekter. Vi som betaler skatt og gjør så godt vi kan.

Jeg foreslår at Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre bruker litt mer tid på å prate med vanlige folk, og lytter litt mindre til Erna Solberg og rikfolka i Davos.

Les flere saker fra norsk debatt her