EN HINDU VIL kanskje kalle det kortreist karma, hva vet jeg. Om det var handling og handlingens resultat som til slutt felte OLs mest omtalte barnestjerne er i det perspektivet et standpunkt for de troende.

God eller dårlig karma baserer seg på motivet bak handlingen, for ikke å snakke om handlingen i seg selv, og hvis det er overførbart til kvinnenes kunstløpøvelser i Beijing er det mange som kommer dårlig ut.

Jeg tenker først og fremst på de som deltar under falskt flagg i ly av sitt historisk dårlige rykte (ROC), det samme landets antidopingbyrå (RUSADA) og idrettens voldgiftsdomstol (CAS).

For ikke å snakke om de verste av idrettens verste, russiske trenere.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

DET FINNES KANSKJE et medisinsk alibi for at en 15-åring skal ha tre typer hjertemedisin i blodstrømmen, men hadde Kamila Valijeva vært så dårlig som medisineringen kan tyde på hadde det vel vært mest naturlig at hun ikke bedrev toppidrett i det hele tatt. Dette, til medisinsk orientering, sagt av en legmann.

Det jeg derimot vet, fordi vitnemål bekrefter det, er at medisinene funnet i blodet, der to av dem ikke står på forbudslista, reduserer trøtthet, forsterker utholdenhet og øker prestasjonene.

Er det OK at et barn sendes til OL med en sånn dose i systemet, mest sannsynlig uvitende om sine egne støttespilleres handlinger?

Les også: Dopingsaken hennes har preget lekene. Da Kamila Valijeva (15) skulle til topps, ble det kollaps

SELVFØLGELIG ER DET ikke det, men det var derfor Kamila Valijeva fikk delta, selv etter å ha testet positivt 25. desember. Hun er bare 15 år, må vites. Hun er bare et barn. Og fordi hun er et barn gjelder ikke dopingreglementet for voksne, selv om hun altså deltar i en konkurranse for voksne.

Som idrettsutøver er hun per alle definisjoner voksen.

Som dopingtatt idrettsutøver er hun bare et barn.

Og som et barn i voksne skurkers hender er hun et offer til kynisk utnyttelse.

Et offer for det verste av idrettens verste, russiske trenere.

Les også: I skirikets tjeneste faller Røste Norge i ryggen

DET ER VANSKELIG å felle noen tårer for dopingsaken Kamila Valijeva selv om det selvfølgelig er hjerteskjærende å se jenta bryte sammen for åpen scene. 15-åringer skal ikke gjennomgå det Kamila har vært igjennom. Alle barn skal beskyttes mot den typen mennesker som er der for å beskytte den russiske jenta. Samtidig er det godt å vite at det skjer med hele kloden på orkesterplass.

Ingen slipper unna når verden vil ha rettferdighet, og skal det bli rettferdighet i denne saken må verdens antidopingbyrå (WADA) gjøre jobben sin og gå etter støtteapparatet.

Kamila Valijeva vet ikke hva hun driver med, hun er like lite medisinmann som undertegnede.

Det er blant folkene som er der for henne du finner de skyldige.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

DET ER BARE en grunn til at Russland ikke deltar under eget flagg i OL. Doping! Sotsji-OL 2014 beviste det vi visste fra før. Pluss litt til.

Problemet, da svineriet plutselig lå der for alle å se, er at Russland ikke blir holdt ansvarlige for sine handlinger.

Russernes deltakelse under falskt flagg i OL er IOCs definisjon på det å være litt gravid.

Les mer fra Norsk debatt her

HVIS RUSSLANDS SKIPRESIDENT, Jelena Välbe, fortsatt lurer på hvorfor norske og andre journalister stiller spørsmålstegn ved legitimiteten av russernes OL-deltakelse, er svaret Kamila Valijeva. Ikke fordi hun er Kamila Valijeva, men fordi hun er enda en.

Selv Norges skipresident, Erik Røste, bør skjønne det.

Det er det han skulle fortalt sin russiske kollega da han hadde sjansen på FIS-middagen forleden, istedenfor å forstå seg i hjel på en dop-nasjons sutring over at dop-stempelet ikke forsvinner av seg selv.