Gå til sidens hovedinnhold

Fabian Stangs båt er lastet med ...

Ja, det er åpenbart riktig at Obos for lengst har utviklet seg til å bli en rendyrket og durkdreven bolig- og eiendomspekulant. Men det - Fabian Stang, kan du langt på vei laste deg selv og dine forfedre i Høyre for.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Er Obos blitt til Oslos boligspekulant? spør Fabian Stang i et innlegg i Nettavisen. Svaret på det er ja, men det er ikke sikkert Fabian er den rette til å peke finger.

Det begynner å bli lenge siden, men de av oss som husker 80-tallet, vet godt hva som skjedde på bolig og eiendomsfronten i Oslo og store byer ellers i landet.

Det var den gang mørkeblå Kåre Willoch som gjennomførte sin kongstanke og fjernet det meste av reguleringer på bolig og eiendomsmarkedet.

Vi vet hva som skjedde siden. Alle kjenner boligmarkedet i Oslo i dag. Og Obos er åpenbart intet unntak, det vet Fabian Stang meget vel.

Nå kan man kanskje si at Obos, med sitt en gang sosiale utgangspunkt, burde skille seg fra det øvrige private markedet. Men uten nevnte reguleringer, gjelder dette ikke en gang på papiret.

Også dette vet Fabian Stang.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Det skammelige er at Kåre Willoch og hans mørkeblå kumpaner har sluppet alt for rimelig unna denne skandalen. Og samtidig har høyrepolitikerne som fjernet alle reguleringer på bolig og eiendomsmarkedet - blitt gamle. Og da bør de kanskje få være i fred?

Men, det lar seg ikke feie under teppet. I dag er en rendyrket utsugervirksomhet som tidligere ville blitt definert som kriminell etter straffeloven, nå fullt lovlig og til og med aktverdig.

Alle som har fulgt en smule med i timen vet hvem som har ansvaret eller si skylden for dette. Ikke minst du, gode Fabian.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft