Vålerenga – Raufoss 6-1

VÅLERENGA ER I rute halvannen uke før seriestart, er strålende på sitt beste, men har fortsatt ting å forbedre. Henrik Bjørdal gjør mye bra, men brenner alle sjansene han får. Vidar Ørn Kjartansson er iskald.

Aaron Dønnum, derimot, ser ut som han har sneket i vaksinekøen og fått tre doser (to nye scoringer mot Raufoss).

Les også: Har konkludert i varslingssaken mot tidligere Strømsgodset-trener Henrik Pedersen

Amor Layouni (scoring) og Tobias Christensen (scoring) er signeringer som gjør Vålerenga bedre enn i fjor.

Osame Sahraoui spilte ikke mot Raufoss, og det forsterker inntrykket.

Forrige sesongs store gjennombrudd gjør alltid Vålerenga bedre.

DA SPILLERNE SA femteplass, sa Dag-Eilev Fagermo tredjeplass. I fjor. Og sånn ble det. I år har Vålerenga ennå ikke hatt målsettingsmøtet der lista legges for 2021. Men Fagermo driver eget firma på det området, snakker gjerne på inn- og utpust, og er ikke redd for skru til skruen.

I år har han øynene på andreplassen.

Samtidig som han skjeler til seriegullet, skulle Molde gå på en sprekk.

DET ER GODE tider i Vålerenga. Klubben er i vater. Koronaåret 2020 endte med seriebronse og overskudd. 2021 skal stabilisere det Dag-Eilev Fagermo fikk på plass i sin første sesong, og helst ta klubben et steg videre.

Spillerstallen er god med et par mangler, første-elleveren kan konkurrere med hvem som helst, og når sommeren kommer skal Vålerenga ut i Europa.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

I tillegg har de en trener som i hvert fall ikke er blitt mer beskjeden.

DAG-EILEV FAGERMO kler Vålerenga. Han er typen klubben trenger. Akkurat passe sjølsikker og breial. En god ivaretaker av institusjonens image.

Selv om resultater og tabellposisjoner alltid vil være det overordnede i en profesjonell verden - klubbens brød og smør - er historien en ekstremt viktig del av Oslos selvoppnevnte stolthet.

Den handler om veldig mye mer enn fotball.

VÅLERENGA VAR IKKE sikre da de hentet Fagermo fra Odd. Det var bare noe de sa. Sannheten er at klubbens øverste ledelse helst ville ha en annen, og at ansettelsen satt langt inne. Klubbens øverste var usikre på Fagermo som type, usikre på imaget, mente han var arrogant og snakket for høyt, og likte ikke alle historiene.

Aldri har et fjerde-, femtevalg vært riktigere for en klubb.

DAG-EILEV FAGERMO er akkurat tøff nok i trynet til å ivareta det som gir Vålerenga en ekstra dimensjon ut over de selvfølgelige kravene på det øverste nivået. Han er reine ord for penga. Han har ingen agenda ut over det å vinne fotballkamper på sin måte.

De som har fulgt med i timen vet at det handler om unge spillere.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

De som fulgte med i fjor så at det kostet Vålerenga noen poeng, men de så også hva tillitt og viljen til å la unge spillere prøve og feile gjorde med en ung målvakt som Kristoffer Klaesson (20).

6-1 OVER RAUFOSS er solid. Det er ikke ofte Vålerenga scorer mange mål. Men det må de gjøre om Fagermo skal være sannspådd denne sesongen også. De 51 målene laget scoret i fjor holder ikke til sølv.

I 2021 scoret seks lag flere mål enn VIF, Bodø/Glimt (103), Molde (77), Kristiansund (57), Viking (54) og Odd (52).

I år må Vålerengas scoringssnitt passere to mål per kamp.