Gå til sidens hovedinnhold

Fagermos valg gjør Vålerenga til et lag å regne med

Dag-Eilev Fagermo ser at Vålerengas mangler har ødelagt mer enn de mange dommertabbene som har plaget dem. Det er en klok erkjennelse.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Stabæk -Vålerenga 0-2

NÅR VÅLERENGA TIL slutt evner å grave fram tre poeng mot en historisk vanskelig bortemotstander, avsluttes fire tunge kamper på en fin måte. Det er bra. Det som er enda bedre er hvordan Dag-Eilev Fagermo har håndtert de elleve siste dagenes motgang fram til poengene på Nadderud.

Først i Stavanger, der Veton Berisha burde vært utvist på 1-0 til bortelaget før han til slutt vant kampen aleine (4-1) med to scoringer og to målgivende pasninger. En meget diskuterbar dommerfeil.

Så mot Odd, igjen på 1-0 til Vålerenga, da John Kitolano bare fikk gult kort for å kveste Aron Dønnum etter 23 spilte minutter. En av sesongens største og groveste dommerfeil.

Og så mot Bodø/Glimt, da Henrik Udahls scoring ble annulert for en offside bare assistentdommeren så. Det skjedde riktignok fort, men igjen gikk det ut over Vålerenga.

Les også: Smil litt, da, Drillo - det er EM!

FØR I VERDEN ville Dag-Eilev Fagermo gjort store nummere ut av disse episodene. Han er kjent for å være ei kjeftesmelle og passer sånn sett meget godt inn i Vålerenga. Deler av klubbens image går jo på å være tøff i trynet.

Det skal være kjeftesmeller i Vålerenga, det hører liksom til klubben og stilen.

Gjennom Dag-Eilev Fagermos ny-funnene ro er akkurat den delen av selvbildet i ferd med å reformeres.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

ALT TIL SIN tid er det noe som heter. Det viktigste vil alltid være å trykke på de riktige knappene. Ja, han hadde en god sak da Tore Hansen lot Veton Berisha slippe unna med gult kort rett før pause i Stavanger. Han hadde en enda bedre sak da Svein Oddvar Moen lot John Kitolano bli på banen i kampen mot Odd. Det skjedde på 1-0 til Vålerenga i kampens 23. minutt.

Og mot Bodø/Glimt, vel det er sånt som dessverre skjer, man kan i hvert fall ikke klandre Rohit Saggi for det.

Vi er alle mennesker.

Når en assistentdommer vinker for offside, som bare har et par tideler på seg til å avgjøre en marginal situasjon, må dommeren stole på det.

NÅR VIF-TRENEREN legger hovedansvaret for lagets motgang på dem selv trykker han på disse knappene. Han flytter ikke ansvar. Dag-Eilev Fagermo legger ikke skylda på de mange dommerfeilene, han velger heller å adressere Vålerengas største problem.

Dommerfeilene er selvfølgelig en medvirkende årsak, men ikke hovedgrunnen til at laget bare hadde vunnet to av de ni siste poengene før Stabæk borte.

Vålerengas største problem er at målene de scorer ikke samsvarer med sjansene de produserer, og målene de burde scoret.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

MANGE MENTE DEN fjerde kampen på elleve dager kunne bli et fysisk problem for Vålerenga. Det ble den ikke. Akkurat som mot Bodø/Glimt i kamp tre ble Vålerenga stadig mer dominerende ettersom minuttene gikk.

Det forteller at laget har kapasitet, og at de orker å stå distansen.

Når Fagermo i tillegg skrur til overtaket med gode taktiske løsninger, kommer også målene.

Å FÅ SATT opp driblefanten Osame Sahraoui der han hadde plass til å utfordre Stabæk-spillerne en mot en, var knepet torsdag kveld. Inne i banen ble han fotfulgt, markert og spist. Ute til venstre fikk han plass og muligheten til å få ballen i beina med litt grønt gress foran seg.

Det skulle ikke mer til, det var sånn Vålerenga til slutt kom til de avgjørende sjansene og scoringene.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Nå er de med igjen selv om fem av de tolv siste poengene er dårlig fangst.

Med spillere på vei tilbake fra skader, og med nødvendige forsterkinger i overgangsvinduet som snart åpner – kan hende en virkelig stor en også – er Vålerenga i posisjon til å kunne forbedre tredjeplassen fra i fjor.

Kommentarer til denne saken