Likene av barna på fire, åtte og ti ble i helga funnet sammen med de døde foreldrene. Politiet konstaterte at familiefaren (40) hadde skutt sin jevnaldrende kone og de tre barna i familiens villa i Königs Wusterhausen - rett utenfor Berlin.

Mannen - en yrkesskolelærer - var noen dager i forveien avslørt som storprodusent av falske vaksinepass.

Forfalsket QR-koder

Den QR-koden som kona hans leverte inn hos arbeidsgiveren - en teknisk høyskole - ble avslørt. Nå sto etterforskning - og kanskje sparken - for døra. Med denne saken på toppen av produksjon og salg, regnet mannen åpenbart med at begge ektefellene måtte regne med å bli pågrepet og fengslet.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Han tok det også for gitt at døtrene ville bli tvangsfjernet og plassert på en institusjon. Og DER kom de helt sikkert til å bli vaksinert mot covid-19, mente 40-åringen.

På PC-en hans kunne etterforskerne se at mannen i løpet av pandemien hadde radikalisert seg voldsomt, og var svært aktiv i chatte-grupper for ekstreme vaksinemotstandere - de som kaller seg selv «fritenkere»(«Querdenker»).

«Vil forsvare familien»

I løpet av de siste ukene skal han ha bidratt med innlegg av typen «jeg er klar til å forsvare meg med alle nødvendige midler» og «jeg er sterk for familien min - uansett hva som måtte komme».

«Skrikhalser» er blitt betegnelsen som mange politikere de siste dagene har tatt i bruk på de vaksine-motvillige.

Det store flertallet må nå lide fordi et mindretall nekter å bøye seg for fornuften, lyder devisen.

Drapene og selvmordet viser hvor polarisert Tyskland er blitt - i en voldsom debatt omkring vaksine og vaksineplikt.

Og dette er bare begynnelsen.

Her kan du lese flere kommentarer av Asbjørn Svarstad

Bayern München-stjerne

Torsdag kveld kom også nyheten om at Bayern München-stjernen Joshua Kimmich kommer til å slite i lang tid med en dårlig lunge som resultat av at han hadde korona.

Den unge spilleren fikk voldsom oppmerksomhet - og kaskader med kritikk - fordi han nekter å la seg vaksinere.

Han hadde lest et eller annet sted at selve vaksinen kunne føre med seg senskader. Det viste seg at også to-tre andre spillere fra samme klubb løper uvaksinert omkring.

Les mer fra Norsk debatt her

Ikke minst delstatens ministerpresident Markus Söder har flere ganger skutt med skarpt i retning av Bayern Münchens ledelse - som ikke er i stand til å overbevise mannskapet sitt om å opptre rasjonelt - og også være klar over at de tjener som forbilde for mange unge.

En statsadvokat opplyser i dag til flere medier at gjerningsmannen i Königs Wusterhausen verken risikerte varetekt, ubetinget dom - eller å bli fratatt barna.

En tvangsvaksinering ville heller aldri blitt aktuelt.