DA FIFA-PRESIDENT Gianni Infantino for noen måneder siden presterte å sammenligne VM-arbeidernes «muligheter» med dørene som ble åpnet da han i sin tid flyttet fra Italia til Sveits, nådde han på alle måter et bunnpunkt. Vi trodde egentlig ikke det vi hørte. Lørdag morgen, dagen før dagen i diktaturet Qatar, presterte han å gå enda dypere.

I et patetisk og mislykket forsøk på å ta en Kennedy – «Ich bin ein Berliner» – åpnet han pressekonferansen med å si at han følte seg som qatarer, araber, afrikaner, homo, funksjonshemmet og migrantarbeider.

Men:

Det var da han gjorde rødt hår og fregner til en selverfart opplevelse av hva det vil si å bli systematisk diskriminert, at bunnen falt ut.

FOTBALLENS ØVERSTE VALGTE leder brukte en hel time på å bekrefte det verden visste fra før, at han er blottet for empati. Han vet ikke hva det er. Punktum. I tillegg, og kanskje enda verre, bryr han seg ikke.

Gianni Infantino er så selvrettferdig at han ikke bare gir blanke faen i den stadig voksende kritikken mot FIFA og måten han leder organisasjonen på, han forteller verden at han gjør det.

Og som om ikke det var nok når det kommer til kritikken mot VM 2022:

Det er vi europeere, og ikke Qatar, som skal be om unnskyldning.

DET ER VANSKELIG å forstå hvor han tar det fra, men rådgivere og taleskrivere er definitivt ikke en yrkesgruppe FIFA-presidenten omgir seg med. Å bruke 3000 år med historie som alibi for en korrupt avgjørelse tatt i 2010 er politisk dumskap i n’te potens.

Les også: Fifa-toppens tale vekker reaksjoner: – Går inn i historiebøkene

Å gjøre seg til talsmann for medmenneskelighet gjennom å sammenligne barns mobbing med en sharia-styrt stats systematiske undertrykkelse av mennesker, er rein og skjær ondskap.

Gianni Infantino sier han hadde rødt hår og fregner og hevder derfor at han vet hva det vil si å bli utstøtt og mobbet.

Les den setningen en gang til, og spør migrantarbeiderne og LHBTQ+ personer i Qatar om det stemmer.

I SKOLEGÅRDEN JEG vokste opp ville vi sagt at Gianni Infantino ikke skjønner en dritt.

Det står seg i dag. Han skjønner ingenting fordi han ikke vil skjønne den verden han lever i. Det eneste som betyr noe er pengene som gir ham livet han lever, og som smører organisasjonen han leder.

Forgjengerne Joa Havelange (1974–1988) og Sepp Blatter (1998–2015) fant ut hvordan egne og andres lommer kan smøres, og korrumperte FIFA gjennom å tildele og kjøpe makt for penger.

Vi som trodde FIFA skulle gå til speilet med Gianni Infantino, tok feil.

Les også: Det er ikke VM vi vil ha, det er revolusjon

GIANNI INFANTINO HAR bedt om at VM i Qatar spilles i en ukritisk boble av gode pasninger, lekre finter og 1-1, 2-0, 0–3 og 5–2. Pluss våpenhvile i Ukraina, må vites.

Trodde han på det, skal han vite at drømmen om å forsvare VM-turneringa som stadig flere snur ryggen til, sprakk i første forsøk.

Det sørget FIFA-presidenten for gjennom å kritisere mediene og verden for det mediene og verden kritiserer FIFA, FIFA-presidenten og Qatar for.

I morgen begynner det.

Les mer fra Norsk debatt