I 2016 ønsket Senterungdommen seg et tredje juridisk kjønnsalternativ. Og Jenny Klinge var en av dem som gikk ut og støttet forslaget.

Til Framtida sa Klinge at hun var positiv, at hun til og med var på «bølgelengde» med rapporten «Rett til rett kjønn - Helse til Alle» , som også har vært grunnlaget for mye av den debatten vi har satt på nettopp kjønnsmangfold de siste årene.

I denne rapporten står det blant annet at: 54 prosent av spurte transmenn, i en undersøkelse, ønsket seg egne barn. Rapporten henviser også til gravide menn. Og at det er et behov for å øke kompetansen i helsevesenet på nettopp denne gruppen.

Les det siste innlegget til Jenny Klinge her

Ekspertgruppen bak rapporten, som Jenny Klinge sier å være på bølgelengde med, åpner også for at ikke alle transmenn ønsker å gjennomgå kastrerende kirurgi. Problemstillingen er altså allerede anerkjent av Helsedirektoratets ekspertgruppe. Noen menn kan føde barn.

Grovt misvisende om hatefulle ytringer

I sitt tilsvar skriver Jenny Klinge følgende: «Transperson Karoline Skarstein skriv i et innlegg i Nettavisen at eg utøver hatefull retorikk når eg fastslår at menn ikkje kan føde barn».

Det er veldig enkelt å finne ut hva jeg faktisk har skrevet, nemlig følgende: «I sosiale medier bygger hun (Jenny Klinge) nå også opp under sammenligninger mellom transpersoner, og mennesker som plutselig skal oppleve seg som født i andre etnisiteter, eller andre dyrearter. Det er ekstremt fordummende. Det er hatefull retorikk…»

Det Jenny Klinge påstår er rett og slett ikke sant. Dette er ikke å vise forståelse for transpersoner.

Jenny Klinge skriver i tillegg: «Eg har aldri dratt i tvil følelsane eller identiteten til transpersonar. Eg har stor forståing for at identitet er viktig for folk».

Dette er et av mange eksempler på Jenny Klinges latterliggjøring av transpersoner. Det er ikke å vise forståelse:

Foto: Skjermdump Facebook

I første linje under deloverskriften «Ufin hersketeknikkstarter» starter Klinge med et godt eksempel på nettopp hersketeknikker. «Vi er på ville vegar viss Skarstein og andre får til å kvele ein viktig debatt ved å hevde at frie meningar og faktaopplysninger om at biologisk kjønn er straffbare», skriver hun.

Problemet er bare at ingen har sagt at noen bør straffes for å ha forskjellige perspektiver på biologi. Dette dreier seg egentlig ikke om biologi heller.

Vi er helt klart enige i at mennesker med livmor føder barn. Jeg mener bare i tillegg at mennesker registrert som menn i folkeregisteret, også skal få lov å være og bli anerkjent som menn uavhengig av hva de har mellom beina.

På tross av hundrevis av hatmeldinger

Transpersoner og andre gruppers juridiske vern mot hatytringer gjelder grov hets og hatefulle ytringer. Dette har også Justisdepartementet avklart opptil flere ganger.

Likevel forsøker Jenny Klinge å holde liv i antakelsen om at man nå kan få tre års fengsel for uenighet med en transperson. Igjen fører hun fordummende retorikk.

Det er også merkelig å bli anklaget for å ønske å kvele en debatt, når jeg på tross av nå hundrevis av trusler og hatmeldinger i alt av kanaler, likevel deltar i debatten og dermed også bidrar til å holde den levende.

Les det siste innlegget til Karoline Skarstein her

Jenny Klinge ber om kilder og dokumentasjon, men kommer nå for tredje gang med en mitraljøse av påstander uten så mye som en halv pekepinn på hvor hun har noen av disse påstandene fra.

Så skriver hun plutselig at «Både for heterofile og homofile har kjønn betydning. Å respektere ulike seksuelle legninger inneber å anerkjenne det faktum at det finnes to ulike kjønn og at kjærleik også kan oppstå mellom to av same kjønn».

Hvem har sagt at kjønn ikke betyr noe?

Les flere saker fra Norsk debatt her

Det her handler jo nettopp om respekt for transmenn sin opplevelse av seg selv og sitt kjønn.

Igjen drar hun inn merksnodige fordummende stråmenn. Jenny Klinge forsøker å vri oppmerksomheten bort fra det som egentlig er saken her, ved å løfte seg selv som en eller annen slags helt som liksom tør å delta i disse debattene.

Bare så synd at hun ikke turte å gjøre det på redelig vis.