Gå til sidens hovedinnhold

For Hopp-Norge er du uunnværlig

Det eneste jeg vet er at Hopp-Norge går en mørk framtid i møte hvis vi skulle miste deg.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Det er i disse dager 14 år siden jeg begynte i Norges Skiforbund. Jeg ble ansatt av Clas Brede Bråthen.

Det første jeg fikk i oppdrag om å gjøre, var å legge opp en besøksliste til steder i Norge der vi burde dra på besøk. Det endte med en ukestur til Gausdal, Molde, Spjelkavik og Vik i Sogn. Senere samme høst var vi i Sauda og Tromsø - og ikke minst i Brattåsen i Arendal. Der besøkte vi en som har betydd mye for deg. Trygve Bringsverd.

«Her har vi mye å lære», sa du. «Trygve er forut for sin tid». Det endte med at han lagde vår første mobile hoppbakke.

Les også: Skiforbundet i møte om Bråthen-konflikten: – Et fint møte

Jeg lærte deg å kjenne

Mange av de stedene vi har besøkt, bygde plastbakker etter at du hadde overbevist politikere med din usvikelige tro på hoppsporten.

Da lærte jeg deg å kjenne godt. En som står på. En som ser de som bærer hoppsporten på sine skuldre. En som har en kjærlighet for jobben sin som ingen andre har.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Da kom du også med en setning jeg ikke har glemt: «Jeg sier ja til alt jeg blir spurt om for hoppsporten, dersom kalenderen er åpen». Det har du levd etter siden.

Du har smittet de som jobber for deg med samme inspirasjon. Ingenting er umulig. Du kjemper på. Du er egentlig aldri fornøyd, du ser nye muligheter og farer og er alltid et steg foran.

Det er deilig med en slik leder. Du har lært oss å være selvkritiske. Det er lov å gjøre feil, men vi må lære av det. Hvordan skal vi ta neste steg?

Du setter hoppsporten over deg selv. Du lever og ånder for den, og din glød når du er i hoppbakken er en fryd å oppleve. Eller det engasjementet du viser i møte med folka som bærer hoppsporten på sine skuldre. Ildsjelene. Hvilken respekt du har for de som legger ned all sin tid for at barn og unge skal få prøve vår sport.

Vi går sammen

Nå står du i din største utfordring i jobbsammenheng. Det er uforståelig for oss som jobber med deg, at det er noen som vil bli kvitt deg som sportssjef. Ja, du kan være krevende. Ja, vi kan være uenige i saker. Men når vi går for noe, så går vi sammen.

Les mer fra Norsk debatt

Det eneste jeg vet, er at hopp-Norge går en mørk framtid i møte hvis vi skulle miste deg. Det sies at kirkegården er full av uunnværlige personer. Og for hoppsporten er du faktisk uunnværlig.

Hva hoppkomiteen egentlig mener, vet jeg ikke. Jeg leser at de er enige med generalsekretær og president, og at de står samlet bak beslutningen om ikke å forlenge med deg. Men jeg kan ikke tro det.

Jeg håper Hopp-Norge kan samle seg og stå sammen i stormen, og sørge for at tidenes mest suksessrike sportssjef får fortsette.

Dette innlegget ble først publisert på Øvregårds Facebook-side.

Kommentarer til denne saken