Som ungdomspolitikere, og elever ved videregående skole, vil vi si noe viktig!

Før helga, kom beskjeden at regjeringen går inn for å vaksinere personer på Stortinget, i regjeringen, på slottet og i Høyesterett.

Det er urettferdig!

Lærerne våre, andre lærere og barnehageansatte har levd tett opp mot smitten. Nå skyver Høyreregjeringen dem enda lengre bort fra vaksinen, kun fordi Erna og co mener de skal ha den først.

Heldigvis varsler flere og flere stortingsrepresentanter om at de vil gi sin vaksine til lærere og yrkene som faktisk trenger det. Ja, blant dem er også mine stortingsrepresentanter i Arbeiderpartiet.

Les også: Bent Høie takker nei til å gå foran i vaksinekøen

Lærerne våre trenger vaksinen, for det går utover elevens læring at vi ikke får den hjelpen vi trenger av lærerne våre.

Vi er to av elevene som har hatt mye fjernundervisning, og som også mener at den gode gamle hjelpen av lærerne fysisk er savnet veldig. Det er til og med fag som ikke kan undervises i digitalt, derfor er det viktigere enn noen gang å prioritere lærere fremfor politikere!

Les mer fra Norsk debatt her

Dette handler om likestilling og rettferdighet. Et år med pandemi har gjort det vanskeligere for lærere å undervise, og mye har skjedd via fjernundervisning. Der også eleven har blitt preget på godt og vondt. Vi skal prioritere de som er preget mest!