Det første som slår meg i møte med din reaksjon på mitt innlegg er ordtaket «tomme tønner ramler mest». Ofte utlagt som: «De mest høylytte har intet viktig å fortelle, eller tomskallen prater mest.»

Du skriver blant annet: «Du skrev nettopp et løgnaktig og ondskapsfullt innlegg i Nettavisen om meg.» Nei – innlegget mitt var verken løgnaktig eller ondskapsfullt.

Les Jaquessons svar her: Arild Rønsens impotente forsøk på sverting

Du fortsetter: «Innlegget ditt er en tydelig invitasjon til personhets, og i Nettavisens kommentarfelt er det fritt frem for ukvemsord mot meg. Føler du deg tilfreds og stolt, er det ‘mission accomplished’.»

Nei, jeg er ikke tilfreds med dette. Jeg liker meg ikke i et miljø der det er fritt fram for ukvemsord. Det er ikke min stil. Det er blant dine venner på Facebook det er fritt fram for ukvemsord og usakligheter. Den som leiter på Facebook, vil finne utsagn som at helseministeren fortjener å dø – i din Facebook-tråd.

Du skriver: «Nei, Rønsen, ingen ‘roter seg’ inn i en Facebook-tråd, du oppsøkte det aktivt og etter eget valg min profil.»

Feil. Jeg er ikke verdensmester i Facebook-bruk, men din kommentar datt virkelig rett inn i min FB-vegg. Jeg gjorde overhodet ingen anstrengelser for å finne den, langt mindre oppsøkte jeg din FB-profil.

For å være ærlig, veit jeg svært lite om deg. Men jeg husker at en kollega av meg for mange år siden havna i en debatt med deg der hun skreiv noe sånt som at «Kari Jaquesson bør holde seg til tredemølle og rokkering, for det kan hun.» Noe tyder på at min kollega var på rett spor.

Les Rønsens første kommentar her: Kari Jaquessons betente budskap

Det er riktig at jeg tok feil i antall direkte covid-19-relaterte dødsfall, en feil jeg for lengst har beklagd. Men det meste tyder på at antall dødsfall må oppjusteres betraktelig den dagen pandemien er over, og jeg syns ærlig talt ikke at 4 millioner døde til nå er noen liten fillesak.

La meg sitere VG fra 23. februar i år: « Biden sier tallet på døde i coronapandemien er mer enn antall amerikanske soldater som døde i første- og andre verdenskrig og Vietnamkrigen til sammen.»

Du skriver at helseminister Høie må gi «inntrykk» av en pandemi, for å forsvare sine «tiltak». Det er da jeg lurer på hvilken klode du har havna på.

Jeg har ikke mye greie på medisin, men mener det må være lov å stille et enkelt spørsmål: Hva hadde skjedd med antall dødsfall og antall innleggelser – og dermed generelt med tilstandene i det norske helsevesenet – om myndighetene IKKE hadde gått til inngripende tiltak?

Les: Kari Jaquessons «Rapport fra hovedstaden» er blitt remikset på YouTube

Men du har kanskje svaret på det også?

Du skal selvfølgelig ikke ta på deg all skyld for idiotiske utsagn fra dine følgere. Men det er kanskje mulig å reflektere over det faktum at du er cheerleader for en gjeng som faktisk tror at dette er en «politisk skapt pandemi» - at den rett og slett ikke handler om helse?

Det er dette jeg kaller konspirasjonsteorier som finner sin like i Trump-bevegelsen og QAnon. Hva mener du?

Les også: «Charter-Sveins» tidligere venninne: – Det gjør meg bare trist